برای کنترل بازار مرغ، مقرر شد مصرف کنندگان در هنگام خرید کارت ملی ارائه کنند. این تصمیم به دلیل کاهش میزان عرضه و تقاضای بالای مرغ است.
کانال تلگرامی ایران تایمز در تاریخ 6 تیرماه 1400، به نقل از معاون امور بازرگانی صنعت معدن و تجارت استان فارس مدعی شده است؛ برای کنترل بازار مقرر شد مصرف کنندگان در هنگام خرید کارت ملی ارائه کنند که در سامانه رهتاب ثبت میشود و هر فرد با ارائه کارت ملی میتواند هفتهای ۶ کیلوگرم مرغ بخرد و با توجه به ثبت در سیستم بیش از سهمیه امکان خریداری وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا به تاریخ 6 تیر 1400، دلایلی مانند کمبود نهاده از جمله ذرت و سویا انگیزه تولید کنندگان مرغ را برای جوجهریزی کاهش داده است همچنین افزایش قیمت دارو و واکسن برای رعایت بهداشت محصولات دلیل دیگری برای افزایش هزینههای تولید شده است. از دلایل دیگر کمبود مرغ، نا اطمینانی مردم در خصوص قیمت و کمبود مرغ در آینده است که این موضوع منجر به افزایش تقاضای مرغ در بازار شده است به طوری که میزان عرضه و تقاضای مرغ نامتعادل شده و تقاضا از عرضه پیشی گرفته است. این دلایل موجب کاهش عرضه شده و تولید کننده برای پوشش هزینههای خود مجبور به افزایش قیمت محصول یا سهمیهبندی فروش برای هر فرد شده است.
اسماعیل نادری، معاون بازرگانی سازمان صمت استان اصفهان گفت: « اصفهان جزء معدود استانهایی است که مرغ با نرخ مصوب در بازار عرضه میشود، برای کنترل بازار مقرر شد مصرف کنندگان در هنگام خرید کارت ملی ارائه کنند که در سامانه رهتاب ثبت میشود و هر فرد میتواند تنها هفتهای شش کیلوگرم مرغ بخرد و با توجه به ثبت در سیستم بیش از سهمیه امکان خریداری وجود ندارد».
در همین رابطه حسن ایراندوست، معاون جهاد کشاورزی استان اصفهان، به خبرنگار ایمنا میگوید: «تولید مرغ و جوجهریزی به اندازه کافی در استان اصفهان انجام شده است؛ در سال ۱۴۰۰ جوجهریزی و کشتار افزایش یافته و از نظر تأمین مرغ هیچ مشکلی در استان اصفهان وجود ندارد، از ۲۵ فروردین ماه که کل فرایند تولید مرغ زنده در سامانه رهتاب ثبت میشود، قیمت مرغ زنده ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان بوده که توسط همه تولید کنندگان رعایت شده و به کشتارگاهها تحویل داده شده است ولی با وجود آن که همه مرغ زنده تولیدی استان توسط تولید کنندگان با قیمت مصوب عرضه میشود، اما در بازار شاهد عرضه قیمتهای بالاتر از قیمت مصوب هستیم؛ در جلسات کمیته مرغ، به این نتیجه رسیدیم که اگر تمام مرغ زنده به قیمت مصوب به کشتارگاهها عرضه شده و از آنجا نیز به قیمت مصوب به مغازه دارها داده شود، باز هم این تضمین وجود ندارد که مغازه دارها آن را به قیمت مصوب به مصرف کننده تحویل دهند».
به گفته ایراندوست، مصرف کننده یک بار برای همیشه کد ملی خود را در سامانه رهتاب ثبت کرده و میتواند مرغ مورد نیاز خود را از مرغ فروش در هر نقطه استان دریافت کند، در نهایت مرغ با قیمت مصوب به دست همه مصرف کنندگان در استان میرسد و کسی در این میان سوداگری نخواهد کرد.