دولت نهم، قانون محدودیت سرعت اینترنت را اعمال کرد و در دولت دهم، وزیر وقت ارتباطات، سرعت اینترنت ۱۲۸کیلوبیت را برای مصرف خانگی کافی دانست. دولت یازدهم و دوازدهم نسل جدیدی از اینترنت را راهاندازی کردند و محدودیتهای گذشته، درباره سرعت اینترنت برداشته شد.
یک کاربر در توییتر نوشته است: «میدانید منظور از خیانتهای هشتساله در فضای مجازی چیست؟ واقعیت این است که دولت قبل ایستاد و دستور محدودیت سرعت اینترنت خانگی و عدم توسعه اینترنت پهن باند سیار را شکت. آن روزها میگفتند ۱۲۸بالاتر برای تصویر است، آن هم باید دست صدا و سیما بماند. برای متن ۱۲۸کفایت میکند.»
سینا تفنگچی، متخصص فناوریهای نوین ارتباطی و رسانهای در گفتوگو با فکتیار دراینباره گفت: «دولتهای یازدهم و دوازدهم با اینترنت 3G آغاز و با اینترنت 5G پایان یافت. آقای تقیپور، وزیر دولت دهم ارتباطات دستور داده بودند که سرعت کاربران عمومی ۱۲۸کیلوبایت و برای مصرف بالاتر مطابق نیاز، آنهم صرفاً برای دستهبندیهای بخصوصی همچون دانشجویان و … سرعت بالاتر درنظر گرفته شود.»
واعظی، وزیر ارتباطات دولت یازدهم در گفتگو با تسنیم به این موضوع اشاره کرد که دولت سعی، در عین حرکت در مسیر راهاندازی شبکه ملی اطلاعات، مسیر ارتباطات اینترنت را نیز توسعه دهد و معتقد بود که «هر زمان تولید داخلی محتوا به مرحلهای برسد که کاربران نیازی به گذر از مرزهای مجازی کشور نداشته باشند، عملا کمتر به استفاده از اینترنت روی خواهند آورد اما ارتباط با این شبکه عظیم جهانی هیچگاه قطع نخواهد شد چرا که محتوایی در این بستر وجود دارد که اگر دسترسی قطع شود، خودمان متضرر خواهیم شد.»
خبرگزاری ایسنا به تاریخ ۱ مرداد ۱۴۰۰، نوشت: «محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سال ۱۳۹۸ درباره اینترنت نسل پنج گفته بود مقدمات پیادهسازی 5G در ایران انجام شده است و از اجرایی کردن اولین نسخه 5G و ارائه خدمات اینترنت نسل ۵ بهعنوان یک مطالبه جدی و نیازمندی کسبوکارها در کشور خبر داده بود. بدین ترتیب یکم مردادماه سال ۱۳۹۹، نخستین سایت 5G ایران، با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و ایرانسل، در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، واقع در خیابان کارگر شمالی تهران راهاندازی شد.»
خبرگزاری تسنیم به تاریخ ۲۳خرداد ۹۴نوشت: «داستان از جایی شروع شد که محدودیت سرعت اینترنت از سال 85 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین و برای اجرا در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات نیز تصویب شد؛ در ابتدای امر، قوانین سختگیرانهای برای اجرا داشت و مستندات مربوط به تمامی مشترکان اینترنت پرسرعت در کشور چک میشد.»
روزنامه دنیای اقتصاد در شماره ۱۹۶۰به تاریخ آذر ۸۸در یک گزارش توشت: «در بخشی از برنامههای پیشنهادی تقیپور وزیر ارتباطات و در قسمت اینترنت آن آمده بود که مبحث اینترنت پرسرعت (Broadband) یکی از موارد مهمی است که باید مورد توجه بیشتر واقع شود و به همین دلیل و در راستای گسترش استفاده از آن در کشور اقداماتی نظیر ادامه سالمسازی و گسترش خدمات اینترنت، استفاده بهینه از این فناوری برای توسعه همهجانبه، متصل کردن مراکز و دستگاههای مختلف کشور به اینترنت، افزایش ظرفیت اینترنت کشور به حد مورد نیاز، افزایش ضریب نفوذ کاربران دادهها و افزایش تعداد پورتهای پرسرعت واگذار شده صورت خواهد گرفت. اما گویا تقیپور، بعد از تکیه زدن به صندلی وزارت ارتباطات و اطلاعات کمی نظرش در خصوص توسعه اینترنت پرسرعت در کشور تغییر پیدا کرده است. وی در افتتاح دهمین نمایشگاه بینالمللی تلهکام در جمع خبرنگاران اظهاراتی را بیان کرد که یادآور اظهارات عجیب محمد سلیمانی، وزیر پیشین این وزارتخانه بود.»
در گزارش روزنامه دنیای اقتصاد به تاریخ آذر 88 تقیپور، سرعت فعلی پهنای باند اینترنت را برای کاربران خانگی کافی دانسته و اظهار داشته است: «اگر پهنای باند اینترنت با سرعت ۱۲۸ کیلوبیت در ثانیه با کیفیت بالا در اختیار کاربران خانگی قرار گیرد، مشکلی در این رابطه وجود نخواهد داشت.»
This blog is a great resource for details on related subjects.