چندی پیش شکایتی در فضای رسانهای مبنی بر شکایت جمعی از طلاب قم علیه بازیگران منتشر شد. در پی پیگیریهای تیم فکتیار از منابع آگاه، صحت شکایت علیه بازیگران تأیید شد؛ اما شاکیان اصلی این پرونده، تنها طلاب قم نبوده و 110 نفر شخصیت حقیقی از اقشار مختلف مردم در 14 استان نیز جزو شاکیان این پرونده بودهاند.
پایگاه خبری برترینها در تاریخ 28 آذر 1400 در خبری چنین نوشت: «برخی رسانهها در خبری، مدعی شکایت گروهی از طلاب قم از ۱۵ نفر از زنان بازیگر شدند. در توضیح این خبر چنین آمده است: «گروهی از طلاب قم از ۱۵ نفر از بازیگران زن سینمای ایران به دلیل بدحجابی منجر به تحریک آنان، به دادسرای قم شکایت کرده و ضمن مطرح کردن اتهاماتی، مانند محروم شدن از لذت انس با خدا، درخواست جبران ضررهای وارده به خود را نمودهاند. معلوم بودن قسمتی از سر و گوش، استفاده از گلسر و کلاه لبهدار از جمله مصادیق بدحجابی ذکر شده است. شاکیان، بدحجابی متهمان را موجب زیان معنوی در اذهان خواندهاند.»
این خبر با واکنشهای مثبت و منفی زیادی از سوی اقشار مختلف روبهرو شد. خبرگزاری حوزه در گزارشی به بررسی ابعاد مختلف این شکایت پرداخته است. موارد مورد شکایت بدین شرح است: «توهین به مقدسات دینی و امر ضروری حجاب، معلومبودن مقداری از سینه و گردن، استفاده از کلاه لبهدار و وسایل تزئینی مثل گل بهجای روسری، پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان و معلومبودن برجستگیهای بدن، پوشیدن شلوارک و شلوارهای پاره و ساپورت رنگ بدن و لباس آستین کوتاه، پوشیدن مانتوهای شیشهای، انداختن عکس با افراد مکشوف،[1] انتشار فیلم و تصاویر خلاف عفت و اخلاق عمومی، جریحهدار کردن عفت و اخلاق عمومی از طریق تجاهر به ارتکاب حرام در اماکن عمومی، تحریک و ترغیب افراد به ارتکاب جرم منافی عفت، اهانت به مقدسات اسلام.»
طبق گزارش ذکر شده، در این دادخواست از 15 بازیگر زن شکایت شده است که اسامی آنها به شرح زیر است: «سرکار خانمها: نیوشا ضیغمی، شبنم مقدمی، بهنوش بختیاری، سحر قریشی، فلور نظری، آزاده صمدی، بهاره رهنما، الناز شاکردوست، الهام صالحی، صبا کمالی، الهام حمیدی، ریحانه پارسا، سمانه پاکدل و لیندا کیانی.»
در متن دادخواست منتشرشده، از 9 مؤ سسه حقوقی بهعنوان شاکیان پرونده نام برده شده است که اسامی آنها به شرح زیر است: «طرح مردمی پارسا قم، مجمع فعالان امر به معروف و نهی از منکر استان قم، مؤسسه تبلیغی امیر بیان قم، تشکل فراگیر تبلیغ گروهی طلاب قم، مجمع جهادی روحانیون ولایی و انقلابی استان قم، گروه فرهنگی تبلیغی خاتم قم، بنیاد علمی فرهنگی تبلیغی امت برتر قم، مؤسسه فرهنگی ولاء منتظر قم و مؤسس منتخب ملی حجاب و عفاف رویش جوانهها.»
سایت خبری صدای حوزه در گزارشی پیرامون این دادخواست، تحقیقاتی انجام داد و از مؤسسات حقیقی نامبردهشده در دادخواست، پیگیر اصل ماجرا شد و شاکیبودن مجموعههای حوزوی از بازیگران را تکذیب کرد و چنین مدعی شد:«مجموعههایی که در دادخواست از آن نامبرده شده، یا اطلاعی از موضوع نداشتند یا جزو شکایتکنندگان نبودهاند. بر این اساس مجموعههای تشکل فراگیر تبلیغ گروهی طلاب قم، مؤسسه تبلیغی امیر بیان قم، گروه فرهنگی تبلیغی خاتم قم، مؤسسه ولاء منتظر اساساً این موضوع را تکذیب کرده و عنوان کردند که هیچ اقدام قضایی مبنی بر شکایت از بازیگران زن نداشتهاند و مسئول گروه علمی فرهنگی تبلیغی امت برتر نیز ضمن بیاطلاعی از جزئیات شکایت، تأیید جزئیات این شکایت را رد کرد.
سایت خبری صدای حوزه، در گفتوگویی با مسئول گروه مردمی مطالبهگری «طور سینا»(که بانی اصلی تنظیم این شکایت بوده است.)، واقعیت ماجرا را جویا شد. وی ضمن رد این مسئله، چنین عنوان داشت: «شکایت مذکور توسط مؤسسات و مجموعههای حوزوی صورت نگرفته؛ بلکه این پرونده، ۱۱۰ نفر شاکی خصوصی از اقصی نقاط کشور و از صنوف مختلف مردمی دارد.
حجتالاسلام زمانیان(مسئول گروه مردمی مطالبهگری «طور سینا») با اشاره به انتشار ناقص قرار صادرشده، چنین عنوان کرد: «پیوست شکایت مذکور، گزارشی از مستندات مسئله است که صرفاً به بحث حجاب محدود نیست و مواردی از جمله توهین به مقدسات را هم شامل میشود. این شکایت به سمع و اطلاع این مجموعههای حوزوی رسیده و ذکر عناوین این مؤسسات در قرار صادرشده از سوی معاون محترم دادستان، این سوءبرداشت را در پی داشته که شاکیان پرونده، مجموعههای حوزوی هستند. وی چنین افزود: «در قرار صادرشده از سوی دادستانی، اسامی ۱۱۰ نفر شاکی خصوصی پرونده با مشخصات کامل قید شده؛ ولی توسط خانم صالحی(یکی از بازیگرانی که از وی شکایت شده است.) سانسور شده که منجر به این سوء برداشت شده است.
همچنین طبق گزارش خبرگزاری حوزه، شاکیان این پرونده، 110 نفر از اقشار مختلف از 14 استان هستند که 74 نفر آنان آقا و 36 نفر خانم هستند. بررسیهای خبرگزاری حوزه در گزارش فوق نشان میدهد که شاکیان، تنها طلاب نبوده و دانشجو، استاد، خانهدار، کارمند و اصناف مختلف نیز شکایت را امضاء کردهاند.
پس از پیگیریهای تیم فکتیار از منابع آگاه در دادسرای عمومی و انقلاب استان قم و رؤیت دادخواست توسط کارشناس فکتیار، دادخواست منتشرشده تأیید شد. در دادخواست منتشرشده در فضای مجازی، شاکیان تنها 9 مؤسسه حقوقی هستند؛ اما پس از رؤیت دادخواست توسط کارشناس فکتیار، نکته قابل توجه این است که این دادخواست، به شکل کامل منتشر نشده است و علاوه بر مؤسسات، 110 نفر شخصیت حقیقی از اقشار مختلف و استان های گوناگون نیز جزو شاکیان این پرونده هستند و اسامی این 110 نفر نیز به رؤیت کارشناس فکتیار رسیده است.
همچنین در دادخواستی که کارشناس فکتیار آن را راستیآزمایی کرده است؛ نام این 9 مؤسسه حقوقی نیز وجود دارد. همانطور که پیشتر ذکر شد، بانی این شکایت مدعی شده است که این شکایت تنها به سمع و نظر این مؤسسات رسیده بود و به همین جهت نام این مؤسسات در شکایت آورده شده است و ذکر عناوین این مؤسسات، در قرار صادرشده از سوی معاون محترم دادستان، این سوءبرداشت را در پی داشته که شاکیان پرونده، مجموعههای حوزوی هستند. همچنین در تماس فکتیار با برخی از این مؤسسات، آنها نیز این موضوع را کاملاً تکذیب کردند. علیرغم پیگیریهای مکرر، تا به الآن نتوانستیم به صورت قطعی این مسئله را راستیآزمایی کنیم و صرفاً به عنوان یک تکذیبیه در این گزارش قرار دادیم.
منابع
پایگاه خبری برترینها، شکایت گروهی از طلاب قم از چند بازیگر زن، 28 آذر 1400.
فارس من، درخواست تسریع در برخورد با سلبریتیهای هنجارشکن، 29 آذر 1400.
تیتر کوتاه، هانیه توسلی به سیم آخر زد / واکنش به شکایت طلاب از بازیگران، 2 دی 1400.
خبرگزاری حوزه نیوز، جزئیاتی از پرونده شکایت از سلبریتی ها، 1 دی 1400.
خبرگزاری صدای حوزه، تکذیب شکایت مجموعههای حوزوی از بازیگران زن/ پرونده شاکی خصوصی دارد، 28 آذر 1400.