سپیده شبستری، همسر عبدالناصر همتی، با انتشار توئیتی سپیده شبستری همسر همتی و به نقل از او مدعی شده است، کسی که برابری دیه زن و مرد و مذاهب را برای اولین بار در صنعت بیمه کشور، اجرا و قانونمند کرد همسرش عبدالناصر همتی بوده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر به تاریخ 19 دی 91، قرار بوده است برابری دیه زن و مرد با اصلاح بخش حدود، قصاص و دیات قانون مجازات اسلامی با تائید شورای نگهبان اجرایی شود، این در حالی است که برابری دیه زن و مرد در صنعت بیمه کشور از سال 1387 براساس ماده ۴ اصلاح قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال ۸۷ اجرا شده است.
این قانون میگوید: «حداقل مبلغ بیمه موضوع قانون در بخش خسارت بدنی معادل حداقل ریالی دیه یک مرد مسلمان در ماه حرام و در بخش خسارت مالی معادل حداقل ۲.۵ درصد تعهدات بدنی است.»
طبق تبصره ۲ این ماده «بیمه گر موظف است در ایفای تعهدات مندرج در قانون خسارت وارده به زیان دیدگان، بدون لحاظ جنسیت و مذهب تا سقف تعهدات بیمه زیان دیده را پرداخت کند.»
تصویر ماده 4 قانون اصلاح قانون بیمه شخص ثالث
رحیم مصدق، معاون طرح و توسعه وقت بیمه مرکزی در تاریخ19دی1391 در گفتگو با مهر در مورد برابر شدن دیه زن با مرد گفت: «اصلاح موضوع برابر شدن دیه مرد و زن در قانون مجازات اسلامی پیشنهاد شده است که بر اساس آن، چنانچه خانمی در حادثه ای غیر از رانندگی بر اثر حادثه ای فوت شود، مابه التفاوت نرخ دیه آن از محل صندوق جبران خسارتهای بدنی بیمه مرکزی پرداخت خواهد شد.»
بر اساس گزارش فوق، اصلاح قانون بیمه در سال 87 مصوب شده است.
عبدالناصر همتی از سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ به مدت ۱۲ سال، ریاست بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران برعهده داشت. وی از ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ برای مدت ۷ سال مدیرعامل بانک سینا و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ نیز مدیرعامل بانک ملی ایران بود. همتی از ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ برای بار دوم ریاست بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران را برعهده گرفته است.
بر این اساس، همتی در زمان تصویب اصلاح قانون بیمه، مدیرعامل بانک سینا بوده است.