در تحقیقات بالینی یا واکسن زده میشود یا واکسننما و تا پایان مراحل به داوطلب اعلام نمیشود که کدام را دریافت کرده است. تصاویر آزمایش، ارتباطی با تست آنتیبادی واکسن ندارد و باید تستهای دیگر انجام شود.
یک کاربر به تاریخ 27 مرداد در توییتر، با انتشار عکسهایی از آزمایش میزان آنتی بادی کرونا دو نفر مدعی شد: « این تست آنتی بادی دو نفر از کسانی است که در تحقیقات بالینی واکسن #برکت شرکت کردهاند. بعد از ۴۰ روز از تزریق دوز دوم واکسن داخلی، آنتی بادی یکی ۷۱ صدم و دیگری تنها ۳۱ صدم است. یعنی واکسن کرونای برکت عملا هیچ تاثیری نداشته است.»
توییت مدعی در بیاثر بودن واکسن کرونای برکت
تصویر منتشر شده در توییت کاربری که مدعی شده واکسن کرونا بیاثر است.
تصویر منتشر شده در توییت کاربری که مدعی شده واکسن کرونا بیاثر است.
تصویر منتشر شده در توییت کاربری که مدعی شده واکسن کرونا بیاثر است.
معصومه توحیدی، تکنسین آزمایشگاه در یک رشته توییت درباره این ادعا نکاتی را گفته است.
توییت اول: «در این توییت دو نکته اشتباه وجود دارد: 1- در «تحقیقات بالینی» یا «واکسن» زده میشود یا «واکسننما» و تا پایان مراحل به داوطلب اعلام نمیشود که کدام را دریافت کرده است. 2- آزمایشی که در تصویر است، Ab اختصاصی واکسن نیست. برای سنجش Ab اختصاصی واکسن، ۳ تست قابل ارزیابی است.»
توییت دوم: « 1- Anti-Spike Ab ( آنتیبادی ضد اسپایک) 2- Anti RBD Ab (آنتیبادی ضد جایگاه اتصالشونده ویروس به سلول میزبان) 3- Neutralizing Ab (آنتیبادی خنثیکننده ویروس). آنتیبادی ضد اسپایک چند ماه است که در آزمایشگاههای معتبر موجود است.»
توییت دوم توحیدی درباره توصیف آنتی بادیهای واکسن
توییت سوم: « باید توجه داشت تنها تولید آنتیبادی برای حفاظت از کووید کافی نیست و سیستم ایمنی سلولی هم اهمیت دارد که ارزیابی آن در آزمایشگاهها مقدور نیست. بعد از تزریق واکسن هم بروز علایم مربوط به ایمنی ذاتی میباشد که در هر فرد متفاوت است و دلیلی بر ایمنیزایی واکسن نیست.»
توییت سوم درباره پیش نیازهای ایمنی در برابر ویروس کرونا
توییت چهارم: « این جواب تست آنتیبادی ضد اسپایک یکی از دوستان است که در تحقیقات فاز بالینی برکت شرکت کرده و ۴۵ روز پس از دریافت دز دوم انجام شده. هنوز به ایشان اعلام نشده که واکسن دریافت کردهاند یا واکسن نما. اما نتیجه نشان از دریافت واکسن برکت است.»
توییت چهارم و یک نمونه تست آنتیبادی در تحقیقات فاز بالینی
توییت پنجم: «اگر خود یا اطرافیانتان به صورت داوطلب در فاز تحقیقاتی هرکدام از واکسنها (برکت،فخرا،رازی،پاستور و…) شرکت کردهاید متعهدانه تا پایان با مجموعه سازندهی واکسن همکاری کنید، عجله و خارج شدن از فاز بالینی در هر مرحله به روند کار آسیب میزند. به امید رهایی جهان از ماسک و کرونا.»
توییت آخر و دعوت به مشارکت مسئولانه کسانی که در فاز بالینی شرکت کردهاند.
معصومه توحیدی در پاسخ به فکتیار درباره این موضوع گفت: «با تستی که به آن استناد شده است نمیتوان گفت فرد واکسن دریافت کرده یا واکسن نما. برای تشخیص میزان آنتی بادی باید یک جامعه آماری درنظر گرفته شود. تستی که به آن استناد شده است ارتباطی به واکسن ندارد و برای اینکار تستهای دیگر نیاز است.»