همتی در آخرین مناظره تلویزیونی نامزدهای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری با موضوع «دغدغههای مردم» به تاریخ 22 خردادماه که از شبکه سراسری یک سیما پخش شد، درباره اف ای تی اف گفت که در حال حاضر 200 کشور عضو این سازمان هستند.
بر اساس اعلام سایت FATF ، گروه ویژه اقدام مالی (FATF) ناظر جهانی پولشویی و تأمین مالی تروریسم است. این نهاد بین دولتی استانداردهای بین المللی را تعیین می کند که هدف آن جلوگیری از این فعالیت های غیرقانونی و آسیب هایی است که به جامعه وارد می کنند. به عنوان یک نهاد سیاستگذار ، FATF تلاش می کند تا اراده سیاسی لازم را برای ایجاد اصلاحات قانونی و نظارتی ملی در این زمینه ها ایجاد کند.
اف ای تی اف درحال حاضر با حضور بیش از 200 کشور و حوزه قضایی که متعهد به اجرای FATF هستند، تشکیل شده است.
توصیهها یا استانداردهای FATF، یک واکنش جهانی هماهنگ است و جلوگیری از جرایم سازمان یافته، فساد و تروریسم را تضمین میکند. حضور کشورهای مختلف کمک میکند تا به دنبال پول فعالیتهای غیرقانونی نظیر قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و سایر جرایم بروند. FATF همچنین تلاش میکند بودجه تسلیحات کشتار جمعی را متوقف کند.
به گزارش FATFT، این سازمان شامل اعضای قضایی، سازمانهای منطقهای، اعضای ناظر، اعضای وابسته و در نهایت سازمانهای ناظر است که بر اساس گزارش سالیانه FATF در مجموع بیش از 200 کشور در سراسر جهان را پوشش میدهد.
این کشورها به صورت مستقیم یا از طریق گروههای 9 گانه منطقهای در افایتیاف عضویت دارند. از این بین ۳۷ کشور صاحب اقتصادهای بزرگ و توسعه یافته عضو سازمان اصلی هستند.بهعنوان اعضای قضایی و ۲ سازمان «کمیسیون اروپا» و «کشورهای عضو همکاری خلیج فارس-GCC» بهعنوان سازمانهای منطقهای فعالیت میکنند و مابقی اعضا دو سازمان منطقهای عضو که اتحادیه اروپا و شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس هستند.
آرژانتین، استرالیا، اتریش، بلژیک، برزیل، کانادا، چین، دانمارک، اتحادیه اروپا، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، کشورهای شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس، هنگ کنگ، ایسلند، هند، مالزی، جمهوری ایرلند، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، هلند (متشکل از هلند، آروبا، کوراسائو و سنت مارتین)، لوکزامبورگ، مکزیک، نیوزیلند، نروژ، پرتغال، روسیه، سنگاپور، آفریقای جنوبی، اسپانیا، سوئد، سوئیس، ترکیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا از اعضای اصلی این سازمان هستند.
ایران و کره شمالی به علت عضو نبودن در هیچکدام از این کمیسیون های 9گانه، در لیست سیاه این سازمان قراردارند.