خلاصه نتیجه بررسی
۱- منابع معرفیشده توسط فواد ایزدی، مقالاتی ترویجی هستند که بدون ارائه آمار معتبر و علمی از سوی نویسندگان ناشناس، صرفا توصیههایی درباره موضوع، ارائه دادهاند.
۲- طبق جستجوهای فکتیار مقالات علمی معمولا قبل از انتشار داوری میشوند. فرآیند داوری شامل ارزیابی پیشنویس، داوری، بازخورد و داوری سردبیر است. از این رو، دور از باور بهنظر میرسد که افراد در تمامی این مراحل مست باشند.
۳- تدوین آثار در حالتهای روانی نامتعادل، ممکن است در کشورهای متعددی از جمله ایران رخ دهد؛ بنابراین، تدوین مقالات در حالت مستی دلیل متقنی برای عدم اعتبار پژوهشهای آمریکا نیست.
۴- طبق اطلاعات رویترز، دانشگاههای مطرح آمریکا مانند استنفورد قوانین سختگیرانهای درباره مصرف الکل و مواد روانگردان در فضای آکادمیک دارند.
شرح ادعا
فواد ایزدی در برنامه شیوه مدعی شده است که استادان آمریکایی، مقالات و پژوهشهای خود را در حالت مستی تدوین میکنند.
بررسی منابع
ایزدی پس از این ادعا، در توییتی منابع ادعای خود را تشریح کرد:
۱- یکی از مقالات، بیش از ۷ سال پیش توسط یک «دانشجوی دکتری ناشناس براساس تجربیات شخصی» نوشته شدهاست. درواقع، اعتبار علمی این مقاله، مورد پرسش است.
۲- مقاله فوق بیشتر به این اشاره دارد که کسانی که در دانشگاه، مشروب نمینوشند ممکن است از سوی جمع با فشار مواجه شوند و به تولید آثار علمی در حالت مستی اشارهای نکرده است.
ترجمه: پس از پایان یک روز طولانی از پژوهش، مشروب الکلی پاداش به شمار میرود.
۱- همچنین نظرات این مقاله نشان میدهد که بسیاری از مردم و حتی استادان با آن مخالفاند و معتقدند تجربیات نگارنده اغراقشده است.
۲- مقاله دیگر نیز به این اشاره دارد که مصرف الکل ممکن است بر کیفیت مقالات اثر داشته باشد و اساتید را تشویق به ارائه راه حلهایی برای کاهش مصرف الکل در میان دانشگاهیان کرده است.
تشدید محدودیتهای الکل در دانشگاه استنفورد
تمامی دانشگاهها قوانین و محدودیتهایی برای مصرف الکل دارند.
مثلا طبق اطلاعات رویترز، دانشگاه استنفورد به دنبال خشم عمومی پیرامون تعرض رخداده در سال ۲۰۱۵، محدودیتها را تشدید کرد.