یک کاربر در توییتر مدعی شده عبدالناصرهمتی درباره قیمت بنزین، بورس، اف ای تی اف و علت عزلش از بانک مرکزی دروغ گفته است.
در بررسیهای فکتیار، مشخص شد خبرنگار آزاد محمد صدوقی، در کلاب هاوس به تاریخ 14 خردادماه (دقیقه 55:36) درباره مسئله افزایش قیمت بنزین در آبان 98 سوال کرد و همتی در پاسخ (دقیقه 59:38) گفت: « در آن زمان وزیر نفت و مسئول توزیع بنزین نبوده است، ولی فقط به عنوان یک توصیه گفته است زمان مناسبی برای افزایش قیمت بنزین نیست ولی به توصیه اش گوش ندادند.»
بنابر نامه منتشر شده در کانال خبرگزاری فارس، همتی در یک نامه آورده است:« یکی از راهکارهای مناسب تامین کسری بودجه، اصلاح قیمت حامل های انرژی است». چند سطر بعد آورده است:«افزایش قیمت بنزین و نفت و گاز به ترتیب به سطح 5000 هزار و 1000 تومان به ازای هر لیتر به ترتیب درآمدی معادل 8704 و 175 هزار میلیارد تومان را در بازه های شش ماه و یکساله فراهم می سازد.»
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان در تاریخ 24 بهمن 97، عبدالناصر همتی، رییس وقت بانک مرکزی گفت: پذیرش FATF به نفع ماست زیرا همه کشورها آن را پذیرفتند و ما نمیخواهیم کشور وارد لیست سیاه شود. اگر این مسئله تصویب نشود، اثر خوبی نخواهد داشت.
در فیلم منتشر شده از سایت خبرگزاری مشرق در تاریخ 29 بهمن 98، عبدالناصر همتی، رئیس وقت بانک مرکزی در پاسخ به پرسش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، که پرسیده بود: بعضی ها معتقدند اگر FATF تصویب نشود، ارتباط بانکی با کشورهای دوست هم از بین میرود و آنها دیگر با ما همکاری نمیکنند. آیا این نظر درست است؟ گفت: هرکسی یک نظری دارد، اولا این که چه اتفاقی خواهد افتاد هنوز معلوم نیست، احتمال دارد بگویند ایران برود در لیست سیاه و احتمال قوی تر اینکه اینکار را نکنند چون بعید است وارد این مسیر بشوند. من قبلا هم گفتم، الان مبادلات تجاری ما از مسیرهایی که تحریم ناپذیر است در حال انجام است و اینها در این مقطع روی ما تاثیرگذار نیست. الان بانکهای کشورهای دنیا حتی کشورهای دوست بخاطر فشارهای آمریکا با ما همکاری نمیکنند ولی چگونه از اول سال تا بحال 35.5 میلیارد دلار تامین ارز کردیم برای واردات کشور؟ خب همین روش را ادامه میدهیم.
به گزارش پایگاه خبری انتخاب در تاریخ 21 خرداد، همتی در گفتگویی با خبرنگار انتخاب گفته است: « اواسط تیر در نامه ای به رئیس جمهور گفتم که قضیه بورس دارد خطرناک میشود و رونوشت این نامه را به رهبری هم دادم اما بعد از نامهی من باز مسئولان مردم را تشویق به حضور در بورس کردند.»
بر اساس مستند کانال تلگرامی فرهیختگان، عبدالناصر همتی در چند موقعیت متفاوت، نظرات متفاوت راجع به بازار سرمایه و بورس ارائه میدهد.
در 14 شهریور 99 اقتصاد آنلاین گزارش دیگری از حمایت همتی از بازار سرمایه منتشر کرد. در این گزارش به اینستاگرام همتی اشاره میکند که در آن آورده بود «اقبال مردم به بورس موضوع مهمی است و عملکرد سرمایه گذاران کوچک و بزرگ، پشتوانه بازار سرمایه است. لذا، نظر به ورود طیف گسترده سرمایهگذاران جدید، تعامل حرفه ای، ارایه آموزشهای سرمایهگذاری و شفافیت نهادهای مجری معاملات ومعامله گران بااین دسته از سرمایه گذاران، منجر به حفظ منافع و تداوم حضور بلند مدت و فعالیت آن ها در بازار خواهد بود.»
همچنین به گزارش پایگاه خبری با اقتصاد به تاریخ 15 مرداد 95، که قسمتی از برنامه گفتگوی ویژه خبری را منتشر کرده بود، که در آن همتی میگوید بورس به بانک مرکزی مرتبط نیست.
حمیدرضا جیهانی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرگزاری ایمنا به تاریخ 12 خرداد 1400 علت برکناری همتی را اینگونه شرح داد: «در ابتدای ورود ایشان به بانک مرکزی قیمت دلار در کانال هشت هزار تومان بود و امروز قیمت دلار به عدد ۲۴ هزار تومان رسیده است، بنابراین عملکرد ایشان در حوزه ارز پس از دو سال، خروجی قابل قبولی نداشته است. از نگاه بسیاری از کارشناسان اقتصادی، تغییر کنونی رئیس بانک مرکزی، برکناری نبوده است، زیرا خود آقای همتی در گفت و گویی که در کلاب هاوس داشت اعلام کرد همه مسئولیتهای خود را به آقای کمیجانی به عنوان قائم مقام واگذار کرده است بنابراین به نظر میرسد خروج آقای همتی از بانک مرکزی به نوعی استعفای خود ایشان بوده است. به عقیده کارشناسان خروج آقای همتی دلایل سیاسی داشته است به طوری که گفته میشود با این کار قصد داشته خود را از این که مسئول وضع موجود در بازار باشد جدا کند تا در معرض انتقادات فعالان اقتصادی نباشد زیرا نتایج فعالیت او در بانک مرکزی قابل دفاع نیست.»
این در حای مطرح میشود که به گزارش، به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایمنا، ۹ خردادماه عبدالناصر همتی با تائید احتمال برکناری خود از ریاست کلی بانک مرکزی گفته است: «با آقای رئیس جمهور بحثی داشتم که وی گفته اگر میخواهید در انتخابات بمانید، فعالیتهای شما بر مسؤولیت شما در بانک مرکزی تأثیر میگذارد بنابراین باید فرد دیگری جایگزین شود. من با نظر رئیس جمهور موافق نبودم و معتقدم فعالیتهای انتخاباتی من بر مسؤولیت من اثر نمیگذارد؛ اما بهرحال رئیس جمهور صاحب اختیار است و شنیدم وی با چند نفر برای ریاست بانک مرکزی صحبت کرده است.»
به گزارش تسنیم در تاریخ 19 خردادماه 1400، رئیس دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه اختلافی بین آقای همتی و آقای رئیسجمهور نبود، تصریح کرد: «اگر کسی اختلاف داشت که این قدر در مسئولیت خود نمیماند. این جور درنمیآید، یعنی کسی اختلاف داشته باشد ولی با اینحال آنقدر در مسئولیت خود بماند تا برود و کاندیدای ریاستجمهوری شود؟
حتی وقتی هم که آقای همتی کاندیدا شدند، میخواستند مرخصی بگیرند؛ خُب کسی که اختلاف دارد، مرخصی نمیگیرد. ایشان میخواستند مرخصی بگیرند که اگر رای نیاوردند، سرکارشان برگردند اما آقای رئیسجمهور گفتند جایی مثل بانک مرکزی حساس است و حرف رئیس کل بانک مرکزی بر معشیت مردم، زندگی مردم و سرمایه مردم تاثیرگذار است. نمیشود که کسی همزمان رئیس کل بانک مرکزی باشد و سراغ مسائل اقتصادی و مناظره هم برود.»