این طرح در نقاط جهانی به صورت پایلوت اجرا شده است و ایلان ماسک اطمینان داده برای خدمات مخابراتی باید از سوی کشورها تایید شود. همچنین برای استفاده از آن ابزاری مانند مودم مخصوص به قیمت 499 دلار و شارژ ماهانه 99 دلار لازم است که این رقم با توجه به هزینههای وارد کردن به ایران ممکن است کمی افزایش یابد. آگهیهای منتشر شده در فضای مجازی برای خرید تجهیزات اینترنت ماهوارهای جعلی است و این تجهیزات هنوز وارد ایران نشده است. در سایت رسمی استارلینک آمده است این طرح فعلا محدود اجرا میشود. استارلینک هنوز در مراحل اولیه خود است، اینترنت ماهوارهای استارلینک در قسمت محدودی از ایالات متحده، کانادا و انگلستان بتای عمومی (فقط دعوتنامه) را پشت سر میگذارد. هیچ نمایندگی در کشور امارات معرفی نشده است. استارلینک در حال حاضر تنها در یازده کشور(آمریکا، کانادا، انگلستان، آلمان، نیوزلند، استرالیا، فرانسه، اتریش، هلند، بلژیک، ایرلند، دانمارک، شیلی و مکزیک) فعال است.
اخیرا در فضای مجازی خبر اینترنت ماهوارهای وایرال شده است. در این اخبار آمده: «در دوبی بیشتر نمایندگیهای تجهیزات ماهوارهای شروع به ثبت سفارش کردهاند و نهایتا از ۲، ۳ ماه آینده پک spaceX روانه بازار ایران میشود. قیمت پک کامل 500 دلار + شارژ ماهیانه 100 دلار است که با احتساب دلار ۲۷ تومانی، میشود ۱۳ میلیون و500 هزار تومان. پک و شارژ ماهیانه 2میلیون و 700 هزار تومان که با در نظر گرفتن اینکه هر ساختمان با تهیه یک پک اینترنت ماهوارهای SpaceX و استفاده ساکنین به صورت wifi با سرعتی 100 برابر اینترنت موجود در ایران (هر modemRouter شرکت spaceX قابلیت اتصال ۲۰۰یوزر به صورت wifi را دارد) بزودی شاهد افزایش بیشمار تقاضا در ایران خواهیم بود .پارازیت انداختن بهصورت زمینی و یا جوی روی سیگنالهای اینترنت SpaceX به هیچ عنوان وجود ندارد .مهندسین شرکت SpaceX اطمینان دادهاند که دیشهای پک SpaceX قابل ردیابی نیستند. این دیش فقط وظیفه دریافت سیگنال را دارد و از این لحظه به بعد تمام فعالیت اینترنتی یوزر را فقط یک شرکت میتواند رصد کند.
در تماس تلفنی فکتیار با یک کارشناس آگاه با موضوع فناوری و اطلاعات در رابطه با این خبر سوال شده و وی پاسخ داد: «این طرح در نقاط جهانی به صورت پایلوت اجرا شده است ولی اینکه تا چه زمانی فراگیر بشود و تا چه حد تا زمان فراگیری فاصله داریم و چه تعهداتی نسبت به کاربر و دولتها دارد فعلا مشخص نیست؛ در کشورهای مختلف هر کشوری حافظ سرمایه گذاریهایی است که در کشورش انجام شده است. هر کشوری به یک اپراتوری مجوز داده اینترنت آن کشور را تامین کند و در صورت اجرای طرح اینترنت ماهواری، اپراتورها ضرر میکنند. بر همین اساس کشورها نسبت به این اینترنت و به علت حفظ نظم بازار رقابتی و پرهیز از ایجاد انحصار حتما واکنش نشان میدهند. فعلا کشورها در حال رصد این ماجرا هستند و اتفافی رخ نداده است.»
به گزارش خبرگزاری مهر در تاریخ 12 تیر 1400، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات درباره اینترنت ماهوارهای گفت: «ما مقررات سرزمینی برای استفاده از اینترنتهای ماهوارهای داریم و هر شرکتی که میخواهد در کشور ما فعال شود باید از ما مجوز بگیرد و مطابق با حقوق بینالمللی آن را پیگیری میکنیم.»
فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی در برنامه آقای رییس جمهور رسانه پارسینه، دربارهی اینترنت ماهوارهای گفت:« پروژه اینترنت ماهوارهای قابل اجرا است و در حال حاضر آسمان تهران را پوشش میدهد؛ ولی برای استفاده از آن ابزاری مانند مودم مخصوص به قیمت 600 دلار و شارژ ماهانه 100 دلار لازم است که میتواند در مجتمعها نصب شود.»
سایت reviews.orj در یک گزارش هزینه استفاده از اینترنت استارلینک را 499 دلار برای تهیه مودم و 99 دلار برای شارژ ماهیانه اعلام کرد.
سایت تخصصی پیوست در یک مقاله نوشت: «هر چند ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی در یک مصاحبه تلویزیونی زمانی که موضوع فیلترینگ اینترنت مطرح شد اعلام کرده بود که اینترنت بهزودی از طریق هوا به ایران میرسد و فیلترینگ مفهوم خود را از دست خواهد داد و بدون اینکه اشارهای به نام استارلینک کند گفته بود که هماکنون تهران تحت پوشش این ماهواره قرار دارد. نقشههای فعالیت اینترنت ماهوارهای استارلینک نیز نشان میدهد منطقه خاورمیانه و ایران نیز تحت پوشش این ماهواره قرار گرفتهاند اما هنوز سرویسدهی در این مناطق آغاز نشده است چرا که برای آغاز سرویسدهی نیاز به ایجاد مراکز زمینی و در نتیجه کسب مجوز از کشورهای مختلف است. از میان کشورهای آسیایی، استارلینک تنها گامهای اولیه برای پوشش اینترنت در هند را برداشته شده است و ثبتنام اولیه خود را در برخی مناطق هند آغاز کرده و قرار است چندین منطقه این کشور را تا سال ۲۰۲۲ تحت پوشش قرار دهد.»
در این مقاله آمده است: «استارلینک در حال حاضر تنها در یازده کشور(آمریکا، کانادا، انگلستان، آلمان، نیوزلند، استرالیا، فرانسه، اتریش، هلند، بلژیک، ایرلند، دانمارک، شیلی و مکزیک) عمدتا پردرآمد فعال است و یکی از دلایل آن هزینه بالای تجهیزات و البته اشتراک ماهیانه خدمات این شرکت است که باعث شده کشورهای کم درآمد و البته ایران هدف مناسبی برای این خدمات نباشند.
در شرایط فعلی در مناطقی که تحت پوشش اینترنت این شرکت قرار دارند، برای ارائه سرویس به کاربران نهایی باید پایگاههای زمینی احداث شود هر چند که مهندسان این شرکت امیدوارند ماهوارههای جدید را به سیستم لیزری مجهز کنند تا دیگر لزومی به وجود یک پایگاه زمینی در منطقه تحت پوشش نباشد.
درحال حاضر ماهوارههای استارلینک امکان ارتباط با یکدیگر را ندارند و هرکدام از آنها باید به صورت مجزا اطلاعات خود را از یک پایگاه زمینی دریافت کنند؛ اما استارلینک قصد دارد ماهوارههای خود را به سیستم لیزری مجهز کند. با استفاده از این سیستم دیگر نیازی به پایگاه زمینی در سراسر جهان نیست و از لحاظ تئوری دادههایی که به یک ماهواره منتقل شود از طریق لیزر به دیگر ماهوارهها نیز منتقل خواهد شد و تمام شبکه به سادگی به شبکه جهانی اینترنت متصل میشوند.
پس با اینکه ماهوارههای استارلینک عملا سراسر کره خاکی را پوشش میدهند؛ اما اگر در یک منطقه جغرافیایی، مثلا خاورمیانه پایگاه زمینی وجود نداشته باشد امکان ارائه اینترنت نیز وجود نخواهد داشت.»
عکس وایرال شده از تجهیزات اینترنت ماهوارهای جعلی و به قصد کلاهبرداری منتشر شده است.
عکس تبلیغات کلاهبرداری تجهیزات
عکس تجهیزات اینترنت استارلینک ابتدا به تاریخ 2 نوامبر 2020 در سایت روسی en.newizv منتشر شد که در این سایت علاوه بر انتشار تصاویر تجهیزات، هزینه استفاده از استارلینک را هم توضیح داده است.
عکس منتشر شده در سایت روسی از تجهیزات استارلینک
خبرگزاری رویترز در تاریخ 25 ماه جون (4 تیرماه) با انتشار یک خبر به نقل از ایلان ماسک نوشت: «ما با موفقیت 1800 ماهواره را مستقر کردهایم و هنگامی که همه آن ماهوارهها به مدار عملیاتی خود رسیدند، پوشش جهانی مداوم خواهیم داشت، بنابراین باید در بازه زمانی سپتامبر باشد. اما پس از آن ما کارهای نظارتی داریم که باید به هر کشوری میرویم برای ارائه خدمات مخابراتی تأیید شویم.»
سایت رسمی استارلینک در صفحه ابتدایی خود اعلام کرده است: « Starlink درحال حاضر برای تعداد محدودی از کاربران در هر منطقه تحت پوشش و در دسترس است. سفارشات بر اساس اولویت و اولین خدمات انجام میشود».
کریستین کوک، خبرنگار حوزه فناوریهای ارزان اینترنتی به تاریخ 30 جولای 2021 در یک مقاله بر اساس بررسیها نوشته است: « استارلینک هنوز در مراحل اولیه خود است، اینترنت ماهوارهای استارلینک در قسمت محدودی از ایالات متحده، کانادا و انگلستان بتای عمومی (فقط دعوتنامه) را پشت سر میگذارد. استارلینک در حال حاضر تنها ارائهدهنده ماهواره نامحدود در ایالات متحده است و دادههای واقعا نامحدود و سریع را ارائه میدهد؛ اما استارلینک مشکلات خود را دارد. علاوه بر در دسترس بودن محدود، خاموشیهای دورهای دارد. (به یاد داشته باشید استارلینک هنوز در مرحله بتا است.) هنوز ماهوارههای کافی برای برقراری ارتباط ثابت وجود ندارد. و اگرچه استارلینک ماهوارههای بیشتری را با سرعت زیاد پرتاب میکند، اما یک سال یا بیشتر طول میکشد تا همه آمریکای شمالی بتوانند خدمات پیوسته (بدون وقفه) استارلینک را دریافت کنند»
در بررسیهای انجام شده در سایت رسمی استارلینک هیچ نمایندگی در کشور امارات معرفی نشده است و تمامی دفاتر در آمریکا میباشد.