دبیرستانهای غیرانتفاعی در مناطق محروم آموزشی تاسیس میشوند؛ ولی دانشآموزان ثروتمند شهری به این مدارس برای تحصیل میآیند تا از سهمیه مناطق محروم در کنکور استفاده کنند. در حال حاضر هیچ قانونی مبنی بر اینکه با این مدارس مقابله کند وجود ندارد و این خلاء قانونی باعث ناعدالتی آموزشی شده است.
محمد صدوقی، خبرنگار آزاد و فعال رسانه، در توییتر درباره سهمیه مناطق کنکور نوشت: «به تازگی دانشآموزان پولدار با ثبتنام در مدرسهای در منطقه محروم از سهمیه این مدارس در کنکور استفاده میکنند. فاتحهای برای عدالت در آموزش و پرورش قرائت بفرمایید.»
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی به تاریخ ۳ شهریور ۱۴۰۰ در یک گزارش نوشت: «این روزها مدارس لاکچری در مناطق محروم مشهد و اطراف مشهد پلی است برای افراد متمول تا از سهمیه منطقه ۳ کنکور برای فرزندان خود شرایط بی نظیری فراهم کنند.»
در این گزارش خبرنگار صدا و سیمای خراسان رضوی، برای تهیه گزارش به یکی از مدارس مناطق محروم در استان میرود و هماهنطور که در تصویر فیلم گرفته شده مشخص است، کارکنان مدرسه اجازه تهیه گزارش را به خبرنگاران نمیدهند. لیست دانشآموزان دبیرستانهای غیرانتفاعی در مناطق دو و سه خراسان رضوی نشان میدهد دانش آموزان بومی نیستند و خانوادههای ثروتمند فرزندانشان را برای شانس بیشتر در کنکور به این مناطق برای تحصیل میفرستند.
خدابنده، مدیر آموزش و پرورش خراسان رضوی در این باره به خبرنگار صداوسیما میگوید: «هیچ قانونی مبنی بر اینکه ما از رفتن دانشآموزان شهری به مناطق محروم دو و سه ممانعت کنیم وجود ندارد. ناعدالتی آموزشی وجود دارد؛ ولی نه موسس مقصر است نه خانوادهها. او درباره تعداد این مدارس گفت : «ممکن است ۵، ۶ یا ۱۰ مدرسه به این صورت وجود داشته باشد.»
حجتالااسلام و المسلمین پژمانفر، نایبرئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار صداوسیما میگوید: «نمیتوانیم جلوی این مدارس را بگیریم چون غیرقانونی تاسیس نشدهاند؛ ولی طوری رفتار میکنند که از خلاء قانونی سواستفاده میکنند.»
یک مقام آگاه در وزارت آموزش و پرورش در تماس تلفنی به فکتیار گفت: «یک بخشنامه از سوی وزارت آموزش و پرورش به مدارس دولتی ابلاغ شده است که بر اساس آن، دانشآموزان باید ساکن همان منطقه دبیرستان باشند. اما چنین ابلاغی برای مدارس غیرانتفاعی نیست و آنها مجاز هستند از هر منطقهای دانشآموزان را ثبتنام کنند.»
بر اساس ماده ۱۳ آییننامه اجرایی مدارس غیرانتفاعی، همه ساله ۵۰% از کل ظرفیت پذیرش مدارس غیرانتفاعی به دانشآموزان محل اختصاص مییابد. منظور از محل در این ماده مناطق و یا نواحی آموزشی مربوطه میباشد.