فرضیه وجود میکروچیپ در واکسن از طرف تمام شرکت های واکسن سازی رد شده و کاملا غلط است. در ترکیبات واکسن آهن وجود ندارد و ترکیباتی از آلمینیوم به کار رفته است خاصیت آهن ربایی را ایجاد نمی کند. از طرفی در بدن مقادیری آهن وجود دارد که می تواند اشیای آهنی را تا حدودی جذب کند.
در یک کانال تلگرامی، فیلمی منتشر شده است که در آن روحانی معروف حوزه طب اسلامی، کلیدی را روی بازوی فردی که واکسن کرونا تزریق کرده است، قرار میدهد و مدعی میشود کلید حالت آهنربایی دارد، چون در محل تزریق واکسن، میکروچیپ تعبیه شده است.
در تاریخ 11 خرداد ماه، دکتر مینو محرز، مسئول تیم نظارت بر پروژه ساخت واکسن ایرانی کرونا و عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، در مصاحبه بافکت یار گفت: «آقایی که مدعی شده است در واکسن کرونا نوعی میکروچیپ وجود دارد و در بدن افراد تزریق می شود، مخالف واکسن است. به لحاظ علمی چنین ادعایی امکان ندارد و خنده دار است. اولین بار یک خانم در کشور آمریکا که مشکل روانی هم داشته است، مدعی شد « بیل گیتس» پول پرداخت کرده است تا به مردمی که واکسن تزریق میکنند میکروچیپ نصب شود. در نهایت به علت این ادعاها و مشکلات بیماری روانی، از کار اخراج شد و پسرش او را ترک کرد.»
دکتر محرز، درباره واکسن ایرانی « برکت» گفت: «این واکسن بر روی کشت سلولی تست شده است و کمتر این کار در شرکت های واکسن سازی انجام می شود و دلیلش هزینه بالایآن است. این کشت سلول نشان داده، واکسن برکت تا 95 درصد موثر است.»
با شروع طرح واکسیناسیون سراسری کووید19 در سراسر دنیا، شایعاتی درباره ی عوارض این واکسن ها توسط طرفداران طب سنتی در دنیا مطرح شده است. این افراد در ویدئوهایی که در شبکه های اجتماعی بارگذاری شده مدعی شده اند که بدن کسانی که واکسن های کووید 19 را تزریق کرده اند، در محل تزریق واکسن حالت آهن ربایی پیدا کرده و فلزات به نقطه ی تزریق واکسن روی بدن آن ها میچسبد.
بی بی سی در گزارشی در تاریخ 10 خرداد 1399 نیز مدعی شد که نظرسنجی جدیدYouGov از 1640 نفر نشان می دهد که 28٪ازآمریکایی ها معتقدند که بیل گیتس می خواهد از واکسن برای کاشت ریز تراشه در افراد استفاده کند، در حالی که این رقم در جمهوری خواهان به 44٪می رسد.
در همین راستا سایت Health-desk.org که در حوزه های مختلف از جمله مطالب پزشکی بررسی های حقیقت یابی را انجام می دهد، به بررسی صحت و سقم این ادعاها با استناد به اخبار منابع موثق پرداخته است.
در این گزارش به بررسی واکسن فایزر که برخی مدعی هستند، باعث ایجاد میدان مغناطیسی در بدن انسان میشود، اشاره کرده است و اعلام کرده:«ترکیبات واکسن فایزرشامل mRNA، لیپیدها، کلرید پتاسیم، فسفات پتاسیم تک پایه، کلرید سدیم، دی هیدرات فسفات سدیم دو پایه و ساکاروز است. مشخص نیست که این واکسن حاوی فلزات باشد و یا باعث واکنش به میدان های مغناطیسی شود.
فقط فلزات خاصی می توانند واکنشهای مغناطیسی را تحریک کنند و واکسن اصلاً حاوی فلز نیست. این بدان معناست که هنگام تزریق نمیتواند پاسخ مغناطیسی ایجاد کند. علاوه بر این، مقدار فلزی که نیاز است در واکسن وجود داشته باشد تا خاصیت آهن ربایی ایجاد کند، بسیار قابل توجهتر از مقادیر موجود در دوز کوچک واکسن است.
با این حال بدن همه ما اندکی خاصیت مغناطیسی دارد. بدن انسان حاوی مقدار کمی آهن است (که یک فلز مغناطیسی است). وقتی آهن با مولکولهای اکسیژن موجود در سیستمهای ما مخلوط شود، می تواند آهنرباها را دفع کند. خون ما نیز در درجه اول از آب ساخته شده است، که آهن ربا را نیز دفع میکند.
واکسن COVID-19 در اعماق عضلات ما تزریق میشود و با گذشت زمان، مواد تشکیل دهنده در بدن حرکت میکنند تا سیستم ایمنی بدن ما تقویت شود. برخی از افراد ممکن است التهاب موضعی و یا درد در بازوی تزریق شده را تجربه کنند، که برای چند روز ادامه دارد و توسط CDC (Centres for disease cintrol and prevention) به عنوان یک عارضه جانبی موقتی ذکر شده است. افراد خاصیت مغناطیسی را در محل تزریق واکسن تجربه نخواهند کرد.»
برخی از فیلمهای اخیر در شبکههای اجتماعی ادعا میکنند که بازوی فرد پس از چند هفته دریافت واکسن کرونا میتواند آهنربا را جذب کند.
همچنین در بررسی سایت snopes در زمینه اثر مغناطیسه شدن بدن انسان به عنوان عوارض بعد از تزریق واکسن کرونا، فرضیه ای را در نظر گرفته است اگر یک جسم مغناطیسی در زیر پوست انسان وجود داشته باشد، پوست انسان به چه شکلی در میآید؟
رویترز عکس زیر را در سال 2011 منتشر کرد که نشان می دهد نیروی آهنربا پوست شخصی را که داراییک جسم فلزی در زیر پوستش است بلند میکند.
تصویر رویترز در مورد اثر آهنربا در صورت تماس با پوست
دکتر رابرت برودل، این تصویر را به عنوان پوستی توصیف کرد که وقتی آهنربا به سمت آن میگیرند، پوست به سمت آهن ربا حالت “چادری” ایجاد میکند.
ظاهراً بر اساس زاویههای کلیپ ها و تصاویر منتشر شده، هیچ کس در عکسهای مشهور بعد از تزریق واکسن COVID-19 پوست خود را مانند عکس فوق نشان نداده است.
در دیگر بررسی ها، بر اساس فرضیه تئوری توطئه، اگر عکسها شامل مواد فلزی برای ایجادیک کشش مغناطیسی باشند، آیا افرادی که به این مواد حساسیت دارند واکنشهای فیزیکی مثل خارش، تاول یا خشکی پوست را نخواهند داشت؟
طبق مطالعهای در مورد آلرژی به فلز که در کتابخانه ملی پزشکی منتشر شده است، دانشمندان تخمین زدهاند که تا 17٪ازکلزنانو 3٪ازمردانبهنیکل حساسیت دارند، در حالی که درصد کمتری به کبالت و کروم حساسیت دارند.
بر اساس این تخمینها، اگر فرض کنیم، واکسنها شامل مواد فلزی باشند، نسبت قابل توجهی از دریافت کنندگان واکسن، تحریکات پوستی را گزارش خواهند داد، در صورتی که طبق لیست عوارض جانبیرایج مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، چنین مواردی گزارش نشده است.
همچنین بر اساس مواد تشکیل دهنده واکسنهای کرونای، فایزر ، مدرنا و جانسون جانسون، میتوان نتیجه گرفت که هیچکدام از فرمولهای واکسن COVID-19 شامل مواد فلزییا هر مقدار ماده بیولوژیکی لازم برای انجام آنچه که در فیلمها ادعا میشود نیست.
ادوارد هاچینسون، مدرس مرکز تحقیقات ویروس در دانشگاه گلاسکو اسکاتلند، از طریق ایمیل به سایت snopes گفت :
“[شما] باید توده بزرگی از مواد مغناطیسی را در زیر پوست وارد کنید تا از طریق پوستی که ویدیوها ادعا می کنند نشان دهد.”
همچنین ال ادواردز، استادیار فنآوری زیست پزشکی از دانشگاه ردینگ انگلیس،نیز گفته است: بدن انسان از همان نوع مواد بیولوژیکی در فرمولهای واکسن تشکیل شده است و هیچ چیز مغناطیسی در فرمولاسیونهای واکسن وجود ندارد، به جز مقداری آب مقطر به علاوه مقداری نمک ساده برای کاهش درد هنگام تزریق و مقدار کمی از واکسن. بیشتر غذاها از مولکولهای مشابه ساخته شده است و خوردن غذا باعث مغناطیسی شدن مردم نمیشود.”
قابل قبولتر از تئوری توطئه میکروچیپ این بود که افراد برای جلوگیری از کشش گرانشی اقلام به پایینیا استفاده از مواردی که به دلایل دیگری غیر از کشش مغناطیسی به پوست افراد میچسبد، بازوهای خود را به داخل بدنشان فشار میدادند. به همین دلایل، ما این ادعا را “غلط” ارزیابی میکنیم.
بر اساس گزارشی که خبرگزاری فارس در تاریخ 12 خردادماه 1400 منتشر کرده است، حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس کمیته اپیدمیولوژیست ملی مقابله با کرونا در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است به شبهه افکنی پیرامون وجود فلزات در واکسن کرونا پاسخ داده است:
»۱- همانطور که از اسمش پیداست آهن را جذب میکند و هیچکدام از واکسنهای موجود تولید شده اصلا آهن در ترکیب خود ندارند.
۲- برای اینکه حداقل چنین جذبی صورت بگیرد حدود گرم آهن نیکل یا کبالت لازم است تا از زیر پوست یا داخل عضله بتواند این جذب صورت بگیرد.
۳- از مجموع فلزات، مقدار بسیار بسیار ناچیزی از ترکیبات آلومینیوم وجود دارد که آن هم به هر مقدار جذب آهن ربا نمیشود.
۴- مقداری حتی کم آهن در بدن انسان وجود دارد که میتواند آهن ربا را جذب کند.
۵- برخی افراد بدنشان میتواند تا حدودی فلزات به خصوص آهن را به خود جذب کند که ربطی به واکسن ندارد. شما قبل از آمدن واکسن هم میتوانستید از این کلیپها در اینترنت ببینید.
۶- بنده خودم آهن ربای کوچکی را به عضله دلتویید هردو بازو نزدیک کردم که بدون این که واکسنی تزریق کرده باشم از دو بازو آهنربا به پوست چسبید.
۷- گاه چسبیدن فلزات ناشی از رطوبت بدن یا شیب بدن دارد و آهن ربایی در بدن وجود ندارد.
در تهیه آهن ربا باید ویژگیهای آن را شناخت.«.
لازم به ذکر است، سازمان بهداشت جهانی، در گزارشی به تاریخ 11 فروردین 1400، مدعی شده است که عوارض جانبی معمول بعد از تزریق واکسنهای کرونا تا به حال، شامل درد در محل تزریق، تب، خستگی، سردرد، درد عضلانی، لرز و اسهال است و نکته جدیدی که بر اثر تزریق واکسن کرونا باشد، اعلام نشده است.
دکتر جان تورس، خبرنگار ارشد پزشکی شبکه NBC در ویدیویی دو دقیقه ای با اشاره به ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی در ارتباط با این شایعات اظهار داشت که ادعایی که درمورد خاصیت آهنربایی که به واسطهی تزریق واکسن فایزر در بدن دریافت کنندگان واکسن ایجاد میشود، صحت ندارد و افراد در این ویدئوها اطلاعات کافی و مستند جهت بررسی ادعایشان ارائه نمیدهند. همچنین به مردم توصیه میکند که اطلاعات صحیح و موثق درمورد واکسنها را از منابع معتبر مثل FDA و CDC دریافت کنند.
در صورتی که محققین جهانی خاصیت مغناطیسی ایجاد شده در بدن برخی دریافت کننده های واکسن کرونا را تایید نکردهاند، به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،خانم دکتر عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ در نشست خبری 12 خرداد 1400 گفت:خاصیت مغناطیسی ایجاد شده در بدن برخی دریافت کننده های واکسن کرونا ممکن است در هر نوع از این واکسن در هر کشوری بروز کند.این پدیده خطرناکی نیست اما به دنبال یافتن دلیل علمی این موضوع هستیم.
دکتر ناجی، رئیس مرکز ویروس شناسی، در تماس تلفنی با فکت یار درباره محتوای تشکیل دهنده واکسن ایرانی کرونا گفت: «به طور دقیق از محتوای واکسن ها اطلاعی ندارم و یکی از اشکالات کم اطلاعی مردم نسبت به واکسن ایرانی است.ما از شرکت های واکسن سازی خواهش میکنیم که اطلاعات واکسن ها را به مردم بدهند. البته واکسن پاستور هنوز در مرحله آزمایش است و عجله ای برای دریافت مجوز ندارد ولی از واکسن برکت خیلی اطلاعات نداریم. به تازگی یکسری اطلاعات موجز درباره واکسن ها منتشر شده و باید مطالعه کنیم تا متوجه جزئیات آن بشویم ولی از اطلاعات ه دست آمده از واکسن برکت این طور بر میآید که شاکله آن با واکسنهای دیگر مانند سینوفارم باشد».
واکسن چینی سینوفارم از نوع واکسن غیرفعال شده ویروس کووید19 است. در تهیه واکسن ابتدا ویروس در روی کشت سلولی تکثیر شده سپس با استفاده از بتا( پروپیوالکتون) غیرفعال شده، بعد از عملیات تغلیظ و خالص سازی، با ادجوان آلومینیوم به شکل مایع واکسن تبدیل شده است. ظاهر محلول سوسپانسیون نیمه شفاف کمی سفید رنگ است که ممکن است لایه رسوب داشته باشد ولی به سادگی با تکان دادن سوسپانسیون یکنواخت می شود. بعد از دریافت واکسن آنتی بادی علیه ویروس کووید19 در بدن ایجاد شده و
سبب محافظت و مصونیت فرد در مقابل بیماری می شود. البته باید در نظر داشت که هیچ واکسنی مصونیت کامل ایجاد نمی کند و اثربخشی این واکسن 79 %ذکر شده است.
به نقل از دانشگاه علوم پزشکی ایران، واکسن سینوفارم حاوی مواد زیر است :
Disodium Hydrogen Phosphate, Sodium Chloride, Sodium Dihydrogen Phosphate, Aluminum Hydroxide