علیاکبر رائفیپور در دو توییت مدعی شده است که دولت روحانی بدون مجوز مجلس اقدام به اجراء معاهده پاریس کرده است و خاموشیهای اخیر ناشی از این موضوع است.
معاهده پاریس توسط معصومه ابتکار، رئیس وقت سازمان محیط زیست ایران در سال 1394، مورد موافقت اولیه قرار گرفت و مجلس شورای اسلامی نیز در 23 آبان 1395 با پیوستن به این معاهده موافقت کرد، اما شورای نگهبان این لایحه را نبپذیرفت و به مجلس برگرداند.
حمیده دمیرچی، کارشناس امور بینالملل سازمان محیط زیست در گفتوگوی اختصاصی با فکتیار، با اشاره به رد این لایحه در شورای نگهبان گفت: بر همین اساس، ایران هنوز به معاهده پاریس نپیوسته است.
براساس اعلام خانم دمیرچی، این معاهده ایران را موظف کردهاست بعد از برداشته شدن تحریمها، تا 12 درصد انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهد؛ اما ایران اعلام کرده که این موضوع را بیشتر از 4 درصد اجرا نخواهد کرد.
همچنین محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی در 7خرداد 1400 در گفتوگو با تسنیم، ضمن رد نقش معاهده پاریس در توسعه یا عدم توسعه نیروگاههای حرارتی گفته است: اگر هر فردی ادعای تأثیر معاهده پاریس را در اجرای برنامه های واحدهای حرارتی صنعت برق دارد، سند و مدرکی برای ادعای خود ارائه کند. حتی یک خط دستور یا مصوبه ای برای کاهش توسعه، یا تغییر در روند اجرا و یا توقف پروژه ها مبنی بر تعهد در زمینه معاهده پاریس به ما ابلاغ نشده و در وزارت نیرو چنین چیزی مطرح نشده است.