خلاصه گزارش
در سند انتظار دولت از آموزش و پرورش، وزارت آموزش و پرورش مکلف شد تا ابتدای سال 1404-1403 به میزان 25 درصد تعداد مدارس هیأتامنایی را توسعه دهد، که مدارس هیاتأمنایی طبق مصوبه مجلس دارای شهریهی خدمات فوق برنامه میباشند.
از طرفی طبق اصل سی قانون اساسی دولت موظف است وسایل آموزش و پروش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم آورد.
بنابراین ادعای فوق صحت دارد.
شرح گزارش
مرتضی روحانی عضوشورای سیاستگذاری مجله ترجمان، در موضوع مدرسهها و آموزش و پرورش در توییتی نوشت: «در سند انتظارات دولت از آموزش و پرورش با اسم رمز «مردمی سازی آموزش و پرورش» رسماً در حال نقض اصول قانون اساسی برای حق آموزش رایگان هستند. یکی به آقایان بگوید سلامت، آموزش و امنیت قابلیت خصوصیسازی در یک نظام عادلانه را ندارد» (تصویر زیر).
با بررسیهای بهعملآمده در سند انتظار دولت از آموزش و پرورش، وزارت آموزش و پرورش مکلف شد تا ابتدای سال 1404-1403 به میزان 25 درصد تعداد مدارس هیأتامنایی را توسعه دهد (تصویر زیر)، که مدارس هیاتأمنایی طبق مصوبه مجلس دارای شهریهی خدمات فوق برنامه میباشند (تصویر زیر).
در این سند انتظارات دولت از وزارت آموزش و پرورش نیز آمده است: «راه اندازی مدارس مردمی با راهبری و نظارت دولت از طریق واگذاری مدیریت حداقل یک درصد از مدارس دولتی به چهره ها و گروه های تربیتی واجد صلاحیت تا ابتدایی سال تحصیلی ۱۴۰۴ و تامین پایدار منابع مالی این مدارس با ظرفیت های وقف به اختصاص سرانی دانش آموز و ممنوعیت اخذ هرگونه و چه از دانش آموزان تحت هر عنوان از قبیل شهریه کمک های مالی و خدمات افزوده آموزشی و پرورشی با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور وزارت کشور و سازمان اوقاف و امور خیریه» (تصویر زیر).
از طرفی طبق آیین نامه توسعه مشارکت های مردمی به شیوه مدیریت مدارس هیات امنایی، شهریه بابت خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه (اضافه بر برنامههای رسمی آموزش و پرورش) برای آنها مصوب شده است.
همچنین طبق اصل سی قانون اساسی دولت موظف است وسایل آموزش و پروش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم آورد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خود کفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد (تصویر زیر).
بنابراین ادعای فوق صحت دارد.
سلام.
از ابتکار و وبگاه خوبتان تشکر می کنم. تصادفا با آن مواجه شدم.
اما در مورد این خبر، راستی آزمایی شما صحیح نیست. باید بقیه بندها را هم می دیدید. در کنار این دو بند که ذکر کرده اید، بند دیگری مبنی بر تخصیص سرانه شاگردان به این مدارس پیش بینی شده، یعنی ظاهرا ثبت نام در این مدارس رایگان است.
من از سند انتظارات به صورت کامل دفاع نمی کنم، ولی این نتیجه گیری شما هم صحیح نیست. در این مورد در گروه تحول نهادی تربیت در بله و نیز در پنجره تربیت فارس، توضیح می دهم.
سپاسگزارم.
سلام و عرض احترام
نکته شما و استدلال این سایت به دو بند مجزا از سند انتظارات اشاره میکند. در بند ۳ به توسعه مدارس هیئت امنایی تا حداقل ۲۵درصد اشاره کرده است. و بند ۵ به مدل دیگری غیر از مدل هیئت امنایی مرسوم، تا حداقل ۱ درصد مدارس، به صورت واگذاری به چهرهها و گروههای تربیتی واجد صلاحیت اشاره میکند. از قضا احتمالا نیت نویسنده توییت مذکور، به بند ۵ بوده باشد که اتفاقا به اخذ ممنوعیت هرگونه وجه از دانشآموزان (شاید قید اولیای دانشآموزان اگر جایگزین یا اضافه میشد بهتر بود) تحت هر عنوان، از قبیل خدمات افزوده آموزشی و پرورشی نیز اشاره کرده است و ارتباطی با نقض قانون اساسی پیدا نمیکند. (البته بماند که در همین بند ۵ که به تامین منابع پایدار همین یک درصد مدارس اشاره میکند و از لفظ وقف و هبه در کنار تخصیص سرانه دانشآموز استفاده شده، شفاف نیست که آیا دو مدل مدرسه را مدنظر دارد یا خیر? یعنی مدارسی که کلیه هزینههای آن از موقوفات تامین خواهد شد و مدارس دیگری که با الگوی شبه پتهای تامین مالی میشوند؟)
اما اگر مجزای از بحث بند ۵ سند انتظارات دولت، الگوی مدارس هیئتامنایی مدنظر قرار بگیرد (بند ۵ ماده ۱۰ آییننامه مدارس هیئتامنایی)، اشاره متن این سایت به این است که این بند که خانوادهها را ملزم به پرداخت میکند، مغایر با اصل 30 قانون اساسی است که این مسئله مجزا نیاز به بررسی دارد. البته که در اینصورت اولا این مسئله ارتباط مستقیمی به سند انتظار دولت پیدا نمیکند. ثانیا در الگوی مورد نظر دریافت وجه صرفا برای خدمات آموزشی و پرورشی فوق برنامه و در کنار روشهای دیگر اشاره شده اما ظاهراً این روش جذابیت خاصی برای متولیان مدارس هیئت امنایی پیدا کرده است! که مجدد اگر بررسیهای میدانی روی وضعیت جاری مدارس هیئت امنایی نشان دهد که پیادهسازی این الگو آنطور که در اهداف و آییننامه آن ترسیم شده، با واقعیت میدان فاصله دارد چه بسا توصیه به رشد حداقل ۲۵ درصدی این الگو، بدون اصلاح قواعد یا نحوه اجرا، بر اساس تجربیات این سالها، توصیه معقولی نباشد.
سلام
تشکر از پرداختن شما به موضوع آموزش و پرورش
یکی از منابع تأمین مالی مدارس هیات امنایی مطابق آیین نامه آن دریافت وجوه از خانواده ها بابت خدمات فوق برنامه آموزشی است. اینکه وضعیت موجود این مدارس تمرکز بیشتر بر این وجه از مشارکت است مشکلی است که به سابقه نادرست اجرا در گذشته باز میگردد نه به سند انتظار دولت. در صورتی که همین آیین نامه موجود هم به درستی اجرا شود و مشارکت حقیقی در ابعاد مختلف محقق شود آموزش و پرورش رایگان هم دچار خدشه نخواهد شد. لذا بهتر است در قضاوت خود در مورد این خبر تجدید نظر کنید.
Wow, superb blog structure! How long have you ever
been blogging for? you make blogging glance easy.
The total look of your web site is great, as neatly as the content material!
You can see similar here e-commerce
Hello! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some
targeted keywords but I’m not seeing very good success.
If you know of any please share. Appreciate it!
You can read similar text here: Auto Approve List