یک کاربر درتوییتر مدعی شده است که مدرک کارشناسی ارشد و دکتری ابراهیم رئیسی جعلی است و همچنین کاربر دیگری در پاسخ به این توییت گفته است که دسترسی به فایل پایان نامه سید ابراهیم رئیسی، امکان پذیر نبوده و بررسی پایان نامه وی از طریق مراجعه حضوری انجام شده است.
در بررسی های فکتیار مشخص شد، سید ابراهیم رئیسی در حوزة علمیه قم، اصول فقه را آموخته است و با اتمام دوره سطح حوزه توانست به دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی راه پیدا کند. و پس از دفاع از پایان نامه خویش با عنوان «ارث بلا وارث» در سال ۸۰ با قبولی در کنکور دکترای مدرسه عالی شهید مطهری در رشته فقه و حقوق خصوصی ادامه تحصیل داده است.که بر این اساس ابراهیم رئیسی برای تحصیل در مقطع دکتری، از طریق شرکت در کنکور و تحصیلات آکادمیک موفق به اخذ مدرک شده است.
تصویر مدرک دکترا در دانشگاه عالی شهید مطهری
سید ابراهیم رئیسی در نهایت رساله دکترای خود را با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» دفاع کرد و در سال 93 درجه دکترای فقه و حقوق را گرفت. رساله دکترای رئیسی در قالب یک کتاب منتشر شده است.
دانشگاه شهید مطهری جزو دانشگاه های شرایط خاص می باشد و برای رشته های خاص پذیرش انجام میدهد. علاقمندان به ثبت نام در دانشگاه شهید مطهری می بایست در کنکور سراسری ثبت نام کنند.
شرایط حضور در این دانشگاه، به این صورت است که پس از اعلام نتایج نهایی از طرف سازمان سنجش ،داوطلبانی که پذیرفته شوند و شرایط پذیرش در دانشگاه شهید مطهری را دارا باشند به مصاحبه علمی دانشگاه شهید مطهری وگزینش اخلاقی دعوت میشوند و در صورت قبولی نهایی، دانشگاه، اسامی آنها را به سازمان سنجش اعلام میکند.
مدرسه سپهسالاری نام مدرسه ای است که میرزاحسین خان سپهسالار (صدراعظم دوره ناصری) درتهران ساخت. دراین مدرسه، بیشتر، علوم اسلامی تدریس میشد. پس از تشکیل دانشگاه تهران، مدرسه سپهسالار به دانشکده علوم معقول و منقول تبدیل شد و پس از شهادت مرتضی مطهری نام آن به مدرسه عالی شهید مطهری تغییر یافت و اداره آن از طرف امام خمینی(ره) به محمد امامی کاشانی سپرده شد. مدرسه عالی شهید مطهری از ابتدای انقلاب اسلامی محل پرورش بسیاری از کارگزاران جمهوری اسلامی بوده و بسیاری از فرزندان مقامات ارشد جمهوری اسلامی در این محل تحصیل نمودهاند. مدرسه عالی در مقطع لیسانس در رشتههای (فقه و حقوق اسلامی ، فلسفه و حکمت اسلامی ، روانشناسی) ودرمقطع فوق لیسانس رشتههای (فقه وحقوق خصوصی، فقه وحقوق جزا، فقه حقوق اسلامی، فلسفه وحکمت اسلامی) و رشتههای (فقه و حقوق خصوصی، فقه وحقوق جزا، فلسفه تطبیقی) درمقطع دکتری (PHD) وبه صورت غیر متمرکز (ابتدا آزمون سراسری، آزمون ورودی خود دانشگاه، سپس مصاحبه علمی و گزینش و تحقیقات محلی) دانشجو میپذیرد.
در این دانشگاه دانشجویان پسر و دختر به صورت جدا از هم و در دو مکان مجزا تحصیل میکنند و علم فقه و علم حقوق بطور تلفیقی به دانشجویان ارائه میگردد، لذا دانش آموختگان آن از صلاحیتهای لازم علمی و اجرایی درهر دو زمینه برخوردار خواهند بود. هم چنین دانشجویان در مقطع کارشناسی فقه وحقوق پس از پایان دوره تحصیلی، مدرک پایه هفت حوزوی و در مقطع کارشناسی ارشد مدرک پایه ده دریافت مینمایند.
در سایت رسمی دانشگاه قسمت پایان نامهها، نام رئیسی به عنوان تهیهکننده رساله دکترا با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در دادرسی اسلامی و حقوق موضوعه ایران» به ثبت رسیده که در تاریخ 31 فروردین 92 دفاع کرده است.
اما برخی رسانهها مدعی هستند چندروز پیش از مناظرات ریاست جمهوری، در سایت دانشگاه مطهری (لینک آرشیو شده) ، عنوان رساله رئیسی(تعارض اصل و ظاهر در دادرسی اسلامی و حقوق موضوعه ایران) به نام مریم السادات محقق ثبت شده بود که در بررسی های فکت یار درباره رساله خانم محقق از سایت ایرانداک، مشخص شد عنوان رساله وی (نظریه خلع یکجانبه در فقه با مطالعه تطبیقی در حقوق کشورهای اسلامی) است و ارتباطی با موضوع دفاع رئیسی ندارد.
عنوان رساله مریم السادات محقق در سایت ایرانداک
هم اکنون سایت دانشگاه شهید مطهری، نام سید ابراهیم رئیسی را به عنوان نویسنده رساله با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در دادرسی اسلامی و حقوق موضوعه ایران» ثبت کرده است و اینطور به نظر میرسد که اشتباه معاونت دانشگاه در جا به جا نوشتن اسامی بوده است.
تصویر صفحه پایان نامه های دانشگاه مطهری و عنوان رساله سید ابراهیم رئیسی
اما کارشناس معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید مطهری، به سوالات فکتیار در خصوص مدرک کارشناسی ارشد رئیسی پاسخ نداد و گفت: « به علت جو ایجاد شده به ما دستور داده اند هیچ پاسخی به رسانه ها داده نشود.»