عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در جلسه شورای اداری استان فارس در تاریخ ۲۲ مهر ۱۴۰۰ گفت: «همه جای استان در خصوص ساختوساز در بخش حریمها دچار مشکل است، امروز مردم شهر پاسارگاد بهخاطر مقبره کوروش و قوانین ما نمیتوانند ساختمان دوطبقه بسازند، درست کشاورزی کنند، چاه بزنند، دکل بزنند. من باید این مشکل را حل کنم.
ضرغامی در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۰ در پی شایعات مطرح شده در این خصوص گفت: وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهدنبال حفر چاه در کنار مقبره کوروش نیست. ممکن است از یک سخنرانی کارشناسی دقیق، کسی استنباطی کند و تیتری بزند و بعضی آگاهانه و بعضی ناآگاهانه به آن بپردازند. آنچه برای ما مهم است حفظ میراثفرهنگی است، با همه قوت.
پیج رسمی رادیو فردا در اینستاگرام در تاریخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ با انتشار پستی نوشت: «وزیر میراث فرهنگی، مقبره کوروش را مانع کشاورزی و حفاری چاه توصیف کرد.
عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دولت ابراهیم رئیسی، در جریان سفر استانی به فارس گفت که مردم پاسارگاد به دلیل وجود مقبره کوروش نمیتوانند کشاورزی کنند و چاه بزنند.
او در جلسه شورای اداری استان فارس که روز پنج شنبه ۲۲ مهر، در سالن استانداری فارس برگزار شد، افزود که به منظور برطرف کردن این مشکل، باید “قوانین حریمها مقداری انقباض پیدا کند”.
آقای ضرغامی که رئیس پیشین صداوسیما هم بوده، توسط ابراهیم رئیسی به عنوان #میراث_فرهنگی انتخاب و معرفی شد؛ اما به نظر میرسد بیشتر دغدغه وضعیت کشاورزان را دارد تا حفاظت از میراث فرهنگی کشور.
توییت رادیو فردا مبنی اظهار نظر وزیر میراث فرهنگی مبنی بر مقبره کوروش
به گزارش ایسنا در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۰، عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ شامگاه پنجشنبه ۲۲ مهرماه در جلسه شورای اداری استان فارس، اظهاراتی داشت که واکنشهای مختلفی را در پی داشته است، از جمله اینکه گفت: «همه جای استان در خصوص ساختوساز در بخش حریمها دچار مشکل است، امروز مردم شهر پاسارگاد بهخاطر مقبره کوروش و قوانین ما نمیتوانند ساختمان دوطبقه بسازند، درست کشاورزی کنند، چاه بزنند، دکل بزنند. من باید این مشکل را حل کنم. یک مقدار انقباض قوانین حریمها را بردارم و انبساطی کنم. از جناب آقای رئیسی هم خواهش میکنم اجازه بدهند هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی و هم در دولت، این موضوع را با اولویت مطرح کنیم، چون این تصمیم یک تصمیم ویژه و مثل حرکت روی لبه تیغ است.»
پاسارگاد مجموعهای از سازههای بهجامانده از دوران هخامنشیان است که آرامگاه کوروش، کاخ دروازه، کاخ بارعام، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری و تنگه بلاغی در آن واقع شده است که تیرماه ۱۳۸۳ به عنوان پنجمین اثر تاریخی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با صددرصد رأی موافق ثبت شد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به حواشی بهوجودآمده در روزهای اخیر واکنش نشان داد و تاکید کرد: دنبال حفر چاه در کنار مقبره کوروش نیستیم.
بهگزارش خبرنگار میراثآریا در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۰، مهندس سیدعزتالله ضرغامی، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پیش از ظهر امروز یکشنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۰ در حاشیه بازدید از نمایشگاه فناوریهای نرم، صنایعفرهنگی و خلاق، پیرامون حواشی اخیر در جمع خبرنگاران، گفت: «ممکن است از یک سخنرانی کارشناسی دقیق، کسی استنباطی کند و تیتری بزند و بعضی آگاهانه و بعضی ناآگاهانه به آن بپردازند. آنچه برای ما مهم است حفظ میراثفرهنگی است، با همه قوت.»
او افزود: «وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهدنبال حفر چاه در کنار مقبره کوروش نیست.»
مهندس ضرغامی تأکید کرد: «حل مشکلات مردم وظیفه ماست. مردم پاسارگاد ۲۵۰۰ سال است که از پاسارگاد و از مقبره کوروش حفاظت کردند. این مردم با ارزشاند. مسئله اصلی ما مردم است. اگر ما به پاسارگاد بهخاطر مدنیتی که شکل گرفته و جزو هویت ایرانیان محسوب میشود، بیاعتنا باشیم کار درستی انجام ندادهایم.»
او ادامه داد: «در بازدیدی که از پاسارگاد داشتم، شاهد اعتراضات مردم بودم که بسیاری از امور جاریشان دچار اختلال شده بود. ما باید مشکل مردم را حل کنیم. انشاءالله وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تدبیر مشکلات مردم را حل میکند.»
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تأکید بر اینکه تحریف ماندنی نیست، گفت: «ما در دولت با اولویت پاسارگاد اعتبار مصوب کردیم و در محل حاضر شدیم و نحوه هزینه کردن این اعتبارات را برای حفظ میراثفرهنگی توضیح دادیم.»