در تاریخ ۲۶ تیر ۱۳۹۷، جعفری دولتآبادی، دادستان تهران اقدامات در پرونده سیبلند را مصداق بارز زمینخواری خواند و این پروژه متوقف شد. بعد از پیگیریهای صورت گرفته، عمرانی، معاون قضایی دادستان کل کشور اعلام کرد که طبق ماده ۱۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری، حق ندارید هیچ مکان تولیدی یا جایی را تعطیل کنید؛ مگر در یکی دو مورد که بحث موارد ضرر و خسارت و مواردی از این دست باشد. این پرونده نیز به دادگاه رفت و بعد از ۳ سال دادگاه، نه تنها شرایط خسارت را احراز نکرد، بلکه دستور بازگشایی پروژه را صادر کرد.
همچنین پایگاه خبری اسکان نیوز در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ نوشت: خط ۱ تله کابین دهکده سیب شهرستان فیروزکوه با حضور علیرضا پناهیان، سیدرضا تقوی، رئیس سابق ستاد ائمه جمعه و نماینده سابق مجلس، سیدمصطفی میرلوحی، و سعید عمرانی، معاون قضایی دادستان کل کشور، معاون دادگستری استان تهران و جمعی دیگر از مقامات استان تهران، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ مجددا افتتاح شد.
امیررضا نظری، یکی از کاربران توییتر در تاریخ ۳ مهر ۱۴۰۰ با انتشار پستی نوشت:
پروژه سیبلند که به دلیل کوهخواری در سال ۹۷ متوقف شده بود اما به یکباره از سر گرفته شد و امسال با حضور وعاظ و روحانیون مشهور همچون پناهیان، تقوی ، میرلوحی و… افتتاح شد.
رسما تبلیغاتش رو شروع کرده.
نکته اصلی اون نوار مشکی گوشه بیلبورد هست!
توییت یکی از کاربران توییتر مبنی بر افتتاح مجدد پروژه سیبلند
پروژه سیب لند
بانک اطلاعات ساختمان، مطالب جامعی در خصوص اطلاعات پروژه در حال ساخت مجتمع تجاری _تفریحی سیب لند منتشر کرده است:
پروژه در حال ساخت سیب لند در ۹۰ کیلومتری شمال شرق تهران واقع شده است.
پروژه سیب لند شامل شهربازی ،پارک آبی سرپوشیده، دهکده هیجان، دهکده ماجراجویی، تله کابین، دهکده اقامتی سیب، دهکده محیط زیست، دهکده سلامت، دهکده تجاری، دهکده ورزشی می باشد.
این طرح شامل دهکدههای مختلف میباشد که قرار است در زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار و در سه فاز جداگانه به بهرهبرداری برسد. مجری این طرح نیز شرکتهای مختلف اروپایی است.
پروژه در حال ساخت مرکز خرید فوق مدرن ۱۴۰ هزار متر مربع در ۷ طبقه که شامل ۳ طبقه پارکینگ، ساختمان ۴ طبقه مرکز تجاری با طراحی سنتی ایرانی و مدرن میباشد که شامل بخشهای زیر است:
- شهربازی سرپوشیده بسیار بزرگ
- کانسپت سنتر ویژه به نام شهر بچهها
- ساختمان سالن همایش و نمایش بینالمللی
- ساختمان سینما چندبعدی
- ساختمانهای تجاری
- ساختمان رستورانهای سنتی-محلی و فود کورد، بازارچه سنتی و محلی
- ساختمان گرمابه سنتی ایرانی
- رودخانه مصنوعی با طراحی ونیزی
- ابر آکواریوم شیشهای مدرن
از دیگر ویژگیهای این مجموعه شامل موارد زیر است:
۱۰ هزار متر مربع فضای تفریحی و سرگرمی، مرکز همایشها و رستورانها/ ۲۶ هزار مترمربع پارک آبی سرپوشیده دوقلو با مشاوره شرکتهای بینالمللی اتریشی و آلمانی/ بیش از ۳۰۰ هزار متر مربع باغ سیب ارگانیک با تنوع بی نظیر/ پمپ بنزین و خدمات اتومبیل همراه با رستوران و فروشگاه و کافیشاپ/ مجموعه اقامتی شاکل هتل، ویلاهای چوبی و …
سیبلند مجوز محیط زیست را دارد یا نه؟
به گزارش خبرگزاری ایلنا در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۹۴، محمد فریدی، سرپرست اداره محیط زیست فیروزکوه، در پاسخ به خبرنگار ایلنا درباره موضعگیری سازمان محیط زیست نسبت به این پروژه در کمال تعجب اظهار کرد: این پروژه دارای مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست و اداره منابع طبیعی است.
فریدی ادامه داد: البته این مجوز با شروطی صادر شده که منجر به تخریب محیطزیست نشود.
وی همچنین ضمن اشاره به اینکه مجوز این طرح در تاریخ ۲۰ مهر ماه سال ۹۲ صادر شده و حدود یکسالونیم است که از آغاز اجرای آن میگذرد، افزود: «اکنون در حال بررسی میدانی از وضعیت اجرایی آن هستیم تا ببینیم که آیا شروط لازم اجرایی شده است یا خیر؟ و بزودی گزارش مشروح آن را منتشر خواهیم کرد.
هر چند که سرپرست اداره محیطزیست فیروزکوه از داشتن مجوز این پروژه از محیط زیست و اداره منابع طبیعی خبر داد، اما در ادامه پیگیریهای خبرنگار ایلنا از سازمان جنگلها و مراتع کشور، بهزاد انگورج، معاون امور جنگلهای این سازمان در این باره گفت: گمان نمیکنم که ما موافقتی در مورد این طرح کرده باشیم، زیرا من در این زمینه چیزی در ذهن ندارم.
خبرنگار ایلنا در ارتباط با این مساله از علیرضا افشاری، فعال حوزه محیطزیست سوال کرد که اجرای این طرح چه تاثیری بر روی جنگلهای ارس میگذارد و وی این گونه پاسخ داد: ذخیرهگاهها، منبع غنی ژنهای گیاهی هستند که باید با حساسیت و دقت حفظ شوند و همچنین باید در نظر داشته باشیم که تعداد ذخیرهگاهها در کشور ما بسیار کم است.
افشاری افزود: اگر هم اجرای طرح گردشگری در این مناطق اجتنابناپذیر است، باید حتما طبیعتگردی با ضوابط مشخص یعنی با تعداد گردشگر محدود و رعایت مسائل لازم باشد.
همچنین خبرگزاری ایلنا در تاریخ ۲۲ تیر ۱۳۹۴ در گزارش دیگری نوشت: به علت نگرانیهای بسیاری از فعالان و دوستداران محیط زیست در پی اجرای طرح دهکده گردشگری سیب (سیبلند) در امینآباد فیروزکوه، اداره محیطزیست این استان نیز اعلام کرده است که ۲۳ شرط برای اعطای مجوز به این پروژه در نظر گرفته شده است که بخش قابل توجهی از این شروط همانند احداث تصفیهخانه فاضلاب، تعیین هسته زیستمحیطی براساس محل قرارگرفتن درختان ممنوعالقطع ارس و … از سوی مجریان پروژه تا این لحظه نادیده گرفته شده است.
«مرتضی رحمانی موحد» معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا ضمن اظهار بیاطلاعی از چگونگی روند اجرای این پروژه و تهدیدات آن برای محیط زیست، گفت: این پروژه گردشگری حتما مجوزهای لازم را گرفته است.
وی ادامه داد: اگر مجریان این پروژه خلاف مجوزها عمل کند با وجود نظارتهایی که در اداره گردشگری استان تهران بر روی پروژهها وجود دارد، تذکر خواهند گرفت و اداره گردشگری استان مانع از انجام فعالیتهایشان خواهد شد.
معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: اگر تخلفی در این منطقه انجام شده و یا آسیبی به محیط زیست وارد شده است، سازمان حفاظت محیط زیست باید به صورت مکتوب نامهای را برای ما بفرستد تا به آن رسیدگی کنیم، زیرا این وظیفه سازمانی این نهاد است که بر این مساله رسیدگی کند.
در ادامه این گزارشات در تاریخ ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ خبرگزاری ایلنا نوشت: محمد فریدی (سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان فیروزکوه) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با آخرین وضعیت پروژه گردشگری سیب گفت: این پروژه در سنوات قبل واگذار شده است، البته ۱۰۰ هکتار از زمینهای این محدوده متعلق به شخص بوده و ۲۵۰ هکتار را نیز منابع طبیعی به آنها واگذار کرده است و در سالهای قبل مجوزهای لازم را از سازمان حفاظت محیط زیست، میراث فرهنگی و گردشگری، اداره کل منابع طبیعی و وزارت جهاد کشاورزی گرفتهاند.
وی ادامه داد: در زمانی که ما مسئولیت کار را بر عهده داشتیم، متوجه شدیم که در اجرا نواقصی دارند که این نواقص را به مالک آن را اعلام کردیم که برخی از آنها را رفع کردند و برخی هم در حال رفع شدن است. برای نمونه تعدادی از جادههای اضافی حذف شدند، سیستم کنترل آلودگی در پروژه نصب کردند، همچنین در آینده باید سیستم تصفیه فاضلاب برای رستوران و سایت بازیافت پسماند ایجاد کنند و ۶۰ هکتار فضای سبز نیز به جای بخشهایی که تخریب شده، ایجاد کنند که آبیاری این فضا به صورت قطرهای و از طریق تصفیه فاضلاب انجام میشود.
وی در مورد تعداد درختان قطع شده در این پروژه گردشگری اظهار کرد: مسئولان پروژه میگویند که هیچ درختی قطع نشده، بررسیهای ما هم قطع شدن درختی را تاکنون نشان نداده است، اما برخی بخشهای مرتعی در جادهسازیها از بین رفتهاند که با ایجاد فضای سبز این مساله جبران شده است.
پروژه سیبلند، مصداق بارز زمینخواری است.
خبرگزاری مشرق در ۲۶ تیر ۱۳۹۷ با انتشار گزارشی به آخرین وضعیت پرونده زمینخواری در شرق استان تهران پرداخته است:
جعفری دولتآبادی، دادستان تهران، در هفتمین جلسه شورای معاونین دادستانی تهران در تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۹۷ گفت: از چند سال قبل پروندهای راجع به واگذاری ۲۳۰ هکتار از اراضی شرق استان تهران تشکیل شده است. متهمان پرونده مدعیاند مجوزهای لازم را از نهادهای دولتی و ذیربط دریافت کردهاند؛ اما پرونده پس از دو سال رسیدگی، با صدور قرار عدم صلاحیت به دادسرای تهران ارسال شده است.
دادستان تهران افزود: متهمان در اراضی مذکور اقدامات متعددی نظیر جادهسازی، تسطیح احداث رستوران و ساخت تلهکابین انجام داده و حدود دو هفته پیش که متوجه شدند پرونده وارد مرحله جدی رسیدگی شده است، مبادرت به پیشبینی مراسم افتتاحیه تلهکابین در محل نموده بودند که بازپرس با توجه به مستندات و گزارش ظابطان، دستور توقف عملیات اجرایی در محل را صادر کرد.
جعفری دولتآبادی در توضیح این پرونده اظهار داشت: اقداماتی که در این پرونده توسط متهمان صورت گرفته، مصداق بارز زمینخواری است؛ همچنین از شانزده پایه تله کابین، چهارده پایه آن در ذخیرهگاههای جنگلی نصب شده است. متهمان مدعیاند که مجوز لازم را از بخشدار محل دریافت کردهاند. متهم همچنین مدعی جبران خسارات وارده است؛ اما با تحقیقات بعدی مشخص شد که متهمان خسارتی پرداخت نکرده و صرفا بنا بر این بوده که خسارت وارده را پرداخت نمایند و سازمانها و نهادهای ذیربط نظیر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سازمان جنگلبانی و منابع طبیعی مجوزهای لازم را صادر نکرده و ورود جدی به این موضوع نداشتهاند؛ به نحوی که متهمان به استناد مجوز صادره از سوی بخشداری، اقدامات خود را صورت دادهاند.
به گزارش روزنامه همدلی، چیزی از شروع کار نگذشته بود که جعفری دولتآبادی دادستان وقت تهران در سال ۹۷ با اعلام توقف این پروژه به رسانهها گفت: «متهمان مدعی هستند نهادهای دولتی به آنها مجوز دادند و از وقتی فهمیدند پرونده در دستگاه قضایی وارد مرحله جدی رسیدگی شده است، قصد افتتاح دارند، حالا بازپرس جلوی ادامه کار آنها را گرفته است.» همچنین بعد از آن مهرماه سال ۹۸ بود که نماینده دادستان تهران درباره روند بررسی پرونده توضیحاتی داد.
رفع توقیف سیبلند با بررسی به تخلفات
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور در تاریخ ۹ مهر ۱۳۹۸ استاندارد تهران با اشاره به اهمیت پروژههای گردشگری خواستار رفع توقیف پروژه سیبلند و بررسی همزمان مسائل قضایی این پروژه شد.
انوشیروان محسنی بندپی در یازدهمین جلسه رونق تولید و رفع موانع سرمایهگذاری با اشاره به ضرورت فعالیت پروژه سیبلند اظهار داشت: تمامی اشکالاتی که به این پروژه مطرح شده باید برطرف شود و دادستانی و دادگستری نیز نظراتشان را بدهند همچنین رفع پلمپ این طرح درخواست ما میباشد ضمن اینکه جایی که لازم است بازرسی کل نیز ورود پیدا کند تا پروژه از بلاتکلیفی خارج و وارد مرحله عملیاتی و اجرایی شود امید است که این پروژه به سرانجام مطلوب برسد.
محسنی بندپی با بیان اینکه اشکالاتی که طرح سیبلند دارد در مقابل مزیتهای آن بسیار ناچیز است، خاطرنشان کرد: این طرح مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه استان به عنوان عالیترین مرجع تصمیمگیری است و با این ادله از دستگاه قضایی درخواست میکنیم تا این پروژه ادامه پیدا کند.
همچنین به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی استانداری تهران در تاریخ ۸ مهر ۱۳۹۸، محمد امامی امین در یازدهمین جلسه رونق تولید و رفع موانع سرمایهگذاری با اشاره به بررسی پروژه سیبلند در فیروزکوه توسط شرکت عقیق پارسیان اظهار داشت: فاز اول این پروژه آماده بهرهبرداری بود که سال گذشته به دستور مقام قضایی توقیف شد.
وی بیان کرد: شبهاتی درباره نحوه واگذاری پروژه مطرح بود و اینکه مستحدثات آن ممکن است به منابع طبیعی آسیب برساند که توسط دستگاههای ذیمدخل رسیدگی شد و خروجی این بود که آنچه تصور میشد اتفاقات حول این پروژه نبوده و دستگاههای مختلف اعم از میراث فرهنگی، محیط زیست، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و غیره نظرشان این است که پروژه بازگشایی شود و اگر تخلفاتی وجود دارد به مرور زمان قابلیت رسیدگی دارد.
روحانیون مشهور در افتتاح مجدد سیب لند
خبرگزاری اسکاننیوز در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ نوشت: خط ۱ تله کابین دهکده سیب شهرستان فیروزکوه با حضور علیرضا پناهیان، سیدرضا تقوی، رئیس سابق ستاد ائمه جمعه و نماینده سابق مجلس؛ سیدمصطفی میرلوحی و سعید عمرانی، معاون قضایی دادستان کل کشور، معاون دادگستری استان تهران و جمعی دیگر از مقامات استان تهران، هفت اردیبهشت افتتاح شد.
به گزارش تابناک در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ استاندار تهران با اشاره به لزوم ارتقاء زیرساختهای گردشگری فیروزکوه از رای دادگاه مبنی بر رفع توقیف پروژه سیبلند در این منطقه و آغاز فعالیت دوباره این پروژه خبرداد.
انوشیروان محسنی بندپی در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع سرمایهگذاری با اشاره به تعیین تکلیف وضعیت پروژه سیبلند در دادگاه اظهار داشت: طبق اعلام دادگاه رفع توقیف از پروژه انجام شده و آغاز فعالیت پروژه بلامانع است.
وی با اشاره به ضرورت مساعدت و همکاری جهت فعالیت سرمایهگذاران این پروژه تصریح کرد: در مورد ابهاماتی که در مورد این پروژه وجود دارد نیز در قالب کمیتهای از حوزههای مربوطه مشکلات بررسی و پیگیری شود.
رفتار متفاوت دستگاه قضا
به گزارش خبرگزاری تسنیم در تاریخ ۱ خرداد ۱۴۰۰ با افتتاح فاز نخست پروژه سیبلند و حضور برخی چهرهها در این مراسم از جمله سعید عمرانی، معاون قضایی دادستان کل کشور سوالهایی درباره رفتار دوگانه دستگاه قضایی نسبت به این پروژه ایجاد کرده است. زمانی دادستانی تهران حکم به توقف پروژه داد و حالا معاونت قضائی دادستانی کل کشور روند عادیسازی پروژه را در اختیار گرفته است.
سعید عمرانی در خصوص افتتاح مجدد پروژه سیب لند در گفتگو با تسنیم گفت: ماده 114 قانون آیین دادرسی کیفری به صورت خیلی واضح و شفاف دستور میدهد که حق ندارید هیچ مکان تولیدی یا جایی را تعطیل کنید مگر در یکی دو مورد که بحث موارد ضرر و خسارت و مواردی از این دست باشد. این ماده همان موقع صدور دستور توقف میتوانست از بروز آن ممانعت کند. به هر حال پرونده به دادگاه رفت و بعد از سه سال دادگاه نه تنها شرایط خسارت را احراز نکرد، بلکه دستور بازگشایی پروژه را صادر کرد.
وی با اشاره به اینکه بنده در جریان احداث و روند این پروژه هیچ تخریبی به محیط زیست ندیدهام افزود: این پروژه متعلق به بخش خصوصی میباشد.
معاون قضایی دادستان خاطر نشان کرد: حالا دادگاه کیفری اجازه بازگشایی به این پروژه داده است و این پروژه هم در آخر کار برای مردم است، کسی نمیتواند دور این پروژه دیوار و فنس بکشد و استفاده آن عمومی و برای عموم مردم است. هر آنچه در نمک آبرود و در رامسر اتفاق افتاده، در سیبلند هم به همان صورت اتفاق افتاده است. از نظر شخص بنده هیچ کوهخواری در سیبلند صورت نگرفته و هیچ تجاوزی هم به اراضی ملی نشده است. این اراضی به اجاره واگذار شده و اگر کم و زیاد شده، قابل حل است.
Wow, marvelous weblog layout! How lengthy have you been blogging for?
you made blogging look easy. The entire look of your web site is fantastic, as well
as the content material! You can see similar here ecommerce