خلاصه بررسی
• دولتهای جهان همراستا با سازمان بهداشت جهانی برای محافظت از سلامت مردم اطلاعاتی درباره اشعه ماوراء بنفش و خطرات آن ارائه میدهند.
• این کار در تابستان که خطر آفتاب سوختگی و مسائل مربوط به سلامت پوست افزایش می یابد، بیشتر صورت میگیرد.
شرح ادعا
کاربری در توییتر نوشت: «در خطرناکترین روزهای سال به لحاظ شدت تابش اشعه #UV هستیم. یو.وی از مهمترین عوامل سرطان پوسته. دولت موظفه به مردم اطلاع رسانی کنه که نمیکنه در عوض میلیاردها تومان برای تبلیغات یک بیمارستان هزینه میکنه. از ساعت ۱۰ تا ۱۶ زیر تابش نباشید و حتما ضد آفتاب بزنید».
راستی آزمایی
شیوه اطلاع رسانی برخی از دولتها در روزهایی که شاهد تابش اشعه UV بالا هستند:
• صدور هشدارهای بهداشت عمومی
• کمپین های آگاهی عمومی
• انتشار مطالب آموزشی از طریق رسانههای آنلاین و آفلاین
• برخی دولتها استفاده اجباری از کرمهای ضد آفتاب در مدارس یا محیط عمومی را الزامی میکنند.
در ادامه اقدامات چهار کشور را به اختصار توضیح دادهایم:
استرالیا: با توجه به شاخص UV بالا و گسترش آمار ابتلا به سرطان پوست، دولت استرالیا پویش آگاهی عمومی گستردهای از جمله کمپین معروف “Slip, Slop, Slap” را بیش از ۴۰ سال است که اجرا میکند. در این کمپین اقدامات محافظتی مانند: پوشیدن کلاه، استفاده از کرم های ضد آفتاب و… توصیه میشود.
نیوزیلند: دولت نیوزلند با شاخص UV بالا نیز طرح هایی مانند برنامه SunSmart دارد. این پویش شامل توصیههایی برای پوشیدن لباسهای محافظ، استفاده از کرم ضد آفتاب و… است.
آمریکا: آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) ، اطلاعاتی در مورد خطرات اشعه ماوراء بنفش و اقداماتی که افراد میتوانند برای محافظت از خود انجام دهند، منتشر میکند. علاوه بر این، ایالتها کمپین های مخصوص خود را نیز اجرا میکنند.
بریتانیا: دولت بریتانیا آگاهی در مورد اشعه ماوراء بنفش را عمدتاً از طریق خدمات بهداشت ملی خود (NHS) منتشر میکند. آنها اطلاعاتی در مورد ایمنی در برابر آفتاب، استفاده از کرم ضد آفتاب و پیشگیری از سرطان پوست، به ویژه در ماه های تابستان ارائه میدهند.