بررسیهای تیم فکتیار نشان میدهد فیدیبو به اطلاعات شخصی، عکسها و تماسهای کاربران دسترسی ندارد و بدافزار نیست. play protection نیز هیچ پیام اخطار تحت عنوان uninstall harmful app برای کاربران ارسال نکرده است.
فیدیبو یک نرمافزار کتابخوان است که نسخه الکترونیک کتابها را به صورت قانونی ارائه میدهد. این شرکت از سال ۱۳۹۲ فعالیت میکند و هماکنون در مالکیت دیجیکالا است.
یکی از کاربران فضای مجازی در توییتی مدعی شده بود برنامه کتابخوان فیدیبو از اطلاعات کاربران استفاده میکند.
در روزهای گذشته google play به کاربران هشدار داد که برنامه روبیکا ناامن است و بهتر است حذف شود. این اتفاق باعث بدبینی کاربران فضای مجازی به برنامههای ایرانی شد. بررسیهای فکتیار نشان میدهد فیدیبو مشکل امنیتی ندارد چون: اولا؛ برنامههای ناامن توسط google play شناسایی میشوند و به کاربر هشدار داده میشود.
پلی پروتکت (Play Protect) به همین منظور است. پلی پروتکت برنامهای است که تمام برنامهها را مورد بازبینی امنیتی قرار میدهد و در صورت عدم شناسایی اپلیکیشن و یا عدم احراز توسعه دهنده آن توسط گوگل، یک پیام اخطار تحت عنوان uninstall harmful app برای کاربران ارسال میکند.
که اگر برنامهای، رفتار خطرناکی مانند جاسوسی یا دسترسی غیرمجاز به اطلاعات داشته باشد، نمایش داده میشود.
ثانیا؛ میزان دسترسی هر برنامه در تنظیمات گوشی مشخص است.google play هم در صفحه معرفی برنامه، سطح دسترسی فیدیبو به اطلاعات را ذکر کرده است. تصویر زیر نشان میدهد فیدیبو به اطلاعاتی از قبیل عکس، صوت و سابقه تماس دسترسی ندارد.
در سیستم عامل iOS نیز اخطاری مبنی بر ناامن بودن فیدیبو نیست. تصویر زیر نشان میدهد فیدیبو در آیفون به عکسها، اطلاعات شخصی و تماسها دسترسی ندارد.
ثالثا؛ دیجیاتو، از نشریههای حوزه فناوری دیجیتال، در توییتی ادعای بدافزار بودن فیدیبو را رد کردهاست. (تصویر زیر)
لازم به ذکر است ندا برادران ، مدیرعامل فیدیبو، در رشته توییتی این ادعا را تکذیب کرده است: «اسکرینشاتی که به فیدیبو منتسب شده، در اصل هشدار گوگل پلی درباره اپلیکیشن دیگری است که سهوی یا عمدی به فیدیبو ارتباط داده شده.»
در نهایت بررسیهای فکتیار نشان میدهد فیدیبو هیچگونه دسترسی به اطلاعات شخصی، عکسها و سابقه تماس ندارد.