شرح ادعا
رسانهای ادعا کرده که امارات ساعتی ۳۰ هزار درهم برای باران بیشتر، هزینه میکند.
خلاصه نتیجه بررسی
بنابراین، ادعا درباره سرمایهگذاری امارات روی بارورسازی ابرها درست است.
نتیجه بررسی
امارات متحده عربی یکی از پیشگامان بارورسازی ابرهاست؛ بهطوری که سالانه حداقل ۱۵ درصد بارندگی اضافی از این طریق دارند. یعنی سالانه ۱۶۸ تا ۸۳۸ میلیون متر مکعب بارندگی اضافی!
نام برنامه تحقیقاتی امارات برای افزایش باران UAEREP است که طبق آن:
حجم آب قابل استفاده از عملیات باروری ابرها در محدوده ۸۴ تا ۴۱۹ میلیون متر مکعب قرار دارد.به معنای بخش قابل توجهی از مجموع بارندگی سالانه امارات.
امارات به طور متوسط بیش از ۹۰۰ ساعت ماموریت باروری را با سرمایهگذاری دولت در تحقیقات و فناوری انجام میدهد. این عملیاتها به ازای هر ساعت پرواز ۲۹ هزار درهم است: ۸ هزار دلار آمریکا
این هزینه، تفاوت قابل توجهی با هزینههای تولید آبشیرینکن دارد؛ بنابراین بهصرفهتر از نمکزدایی است!
باروری ابرها در ایران برای اولین بار در سال ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۷ توسط وزارت نیرو با همکاری یک شرکت کانادایی انجام شد. فقط با یک فروند هواپیما و تعدادی ژنراتور زمینی!
بعدها در سال ۷۶ با تاسیس مرکز ملی باروری ابرها دوباره این پروژه آغاز و و از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۶ پروژه با همکاری مؤسسه رصدخانه مرکزی آب و هواشناسی روسیه عملیاتی شد.
بعد از سال ۸۶ بارورسازی در کشور به صورت مستقل انجام شد. انجام این عملیات در ایران بهگفته متخصصان و حکمرانان با شرایط خاص امکانپذیر است؛ از جمله وجود ابرها، مساعد بودن رطوبت و دمای مورد نیاز و نیز توجه به برد ۶۰ کیلومتری ابرهای بارور شده با ذرات یدید نقره که به صورت بارش درپهنهای کمتر از ۱۲ هزار کیلومتر مربع را پوشش میدهد.
فکتیار این داده ها را از خلیجتایمز و علوم جوی npj کسب کرده است.