شرح ادعا
در مناظره انتخاباتی ۲۸ خرداد جلیلی ادعا کرده است که در حوزه فناوریهای جدید، وضعیت نیروی انسانی کشور خوب است.
نتیجه بررسی
- براساس گزارش رصدخانه مهاجرت ایران تمایل به مهاجرت( به صورت بسیار زیاد) در میان «اساتید و محققان» از سایر گروهها بالاتر است.این شاخص برای « دانشجویان و فارغالتحصیلان» و «استارتاپیها» در تراز ۴۰ درصد است.
- ۳۹ درصد «فعالین استارتاپها»، ۳۲ درصد «دانشجویان و فارغالتحصیلان»، ۲۴ درصد «اساتید و پژوهشگران» امکان ایفای نقش در جهت توسعه و پیشرفت ایران را برای خود “خیلی کم” ارزیابی کردند.
- دوم اسفند ۱۴۰۲ رئیس اتاق بازرگانی ایران با اظهار تأسف گفت: نیروهای متخصص ما در همه سطوح در حال مهاجرت به کشورهای دیگر هستند.
- در صنایع قدیمی هم شاهد بحران نیروی انسانی متخصص هستیم. بنا به گزارش بنیان اقتصاد در ده سال اخیر تعداد دانشجویان زمینشناسی ۵۴ درصد کاهش داشته که زنگ خطری برای معادن کشور است.
- در سالیان اخیر فعالین حوزه فینتک و هوش مصنوعی همواره بر بحران نیروی انسانی متخصص در این حوزه و روند مهاجرت متخصصین تاکید کردهاند.
- براساس گزارش رصدخانه مهاجرت ایران در پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف، نخبگان المپیادی با ۳۷/۲ درصد، مشمولان بنیاد نخبگان با ۲۵/۵ درصد و رتبههای یک تا هزار آزمون سراسری با ۱۵/۴ درصد بیشترین درصد افراد مقیم خارج را در بین نخبگان به خود اختصاص دادهاند.
- نکته قابل توجه درصد مهاجرت در رشتههای زیرگروه علوم ریاضی و فنی و المپیادهای متناظر آن است که به طور متوسط در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد و بیشتر از بقیه رشتهها است.