دکتر مینو محرز در گفتگو با یک خبرگزاری از افزایش ابتلا با سویه لامبدا خبرداد و گفت: گونه جدید هنوز به ایران نرسیده است. همچنین سایت cnbc نیز در گزارش مفصل به وجود و آثار نوع جدید کرونا به نام کرونای لامبدا پرداخته است.
صفحه رسمی تلویزیون ایران اینترنشنال در اینستاگرام در تاریخ 1 مرداد 1400 با انتشار پستی نوشت:
” انوش دهنادی مقدم، معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان، از شناسایی گونه جدید ویروس جهشیافته کرونا خبر داد و گفت: «اخیرا با کرونای لامبدا مواجه هستیم که از سیستم ایمنی فرار میکند و قدرت سرایت و کشندگی بالا دارد.»
مینو محرز، استاد دانشگاه و عضو اتاق فکر واکسن در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در تاریخ 28 تیر 1400 گفت: ویروس کرونا برعکس ویروسهای مرس و سارس هر چقدر تغییر پیدا کرده و جهش مییابد قدرت آن بیشتر از واریانتهای قبلی خود میشود.
وی ادامه داد: واریانت لامبدا در آمریکای جنوبی شناسایی شده و مطالعه بر روی این جهش جدید ویروس کرونا در حال انجام است. طبق تحقیقات، واریانت جدید کرونا تحت عنوان لامبدا از قدرت سرایت و انتقال بیماری بالاتری نسبت به جهشهای قبلی برخوردار بوده و احتمالا شدت بیماریاش هم بیشتر از نوعهای قبلی کروناست.
محرز بیان کرد: خوشبختانه واریانت جدید لامبدا در کشور ما شیوع پیدا نکرده است.
استاد دانشگاه و عضو اتاق فکر واکسن تاکید کرد: واریانت جدید لامبدا جوانان را بیشتر از نوعهای قبلی درگیر میکند. اگر مردم فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت نکنند، باعث میشود تا ابتلای یکی از اعضا، همه افراد خانواده را درگیر کند.
سایت رسمی cnbc در تاریخ 18 تیر 1400 (9 جولای 2021) مطلبی درباره سویه لامبدا کرونا منتشر کرده که در این مطلب هر آنچه که باید درباره این نوع کرونا بدانید آورده شده است.
متن ترجمه شده این سایت به شرح ذیل میباشد:
برخی از جهشهای ویروس کرونا، مانند نوع آلفا و سپس نوع دلتا که به ترتیب در انگلیس و هند کشف شده اند، نسبت به انواع قبلی ویروس، مسریتر هستند.
با گذشت بیش از 18 ماه از همهگیری ویروس کرونا، جهان به اخبار سویههای جدید ویروس کرونا عادت کرده است و نسخههای جدید یکی بعد از دیگری جایگزین قبلی میشوند.
برخی از جهشهای ویروس کرونا، مانند نوع آلفا و سپس نوع دلتا که به ترتیب در انگلیس و هند کشف شدهاند، نسبت به انواع قبلی ویروس، مسریتر بوده و در تمام دنیا شیوع پیدا کردهاند. دانشمندان بلافاصله بعد از بروز یک نوع جدید از ویروس کرونا به مطالعه آن میپردازند.
“نوع لامبدا چیست؟”
نوع لامبدا یا “C.37” به عنوان جهشی از کرونا مشخص شده است که به سرعت در آمریکای جنوبی، به ویژه در پرو، اولین نمونههای ابتلا به آن شناسایی شده است. این ویروس از آگوست 2020 در حال چرخش بود.
با این حال، سازمان بهداشت جهانی در 14 ژوئن سال جاری این سویه را مورد توجه قرارداده و نامگذاری کرد زیرا موارد ابتلا به آن به طور قابل توجهی گسترش یافته است.
سازمان بهداشت جهانی در اواسط ژوئن گزارش داد که نوع لامبدا با قدرت شیوع بیشتر در چندین کشور در حال گسترش است و تحقیقات درباره این نوع در حال انجام است.
پژوهشهای انجام شده بر روی مبتلایان در شیلی نشان میدهد که گونه لامبدا از دو گونه دیگر ویروس کرونا یعنی نوع آلفا و گاما که به ترتیب در انگلیس و برزیل شایع شدند بسیار مسریتر است.
همچنین قدرت کشندگی سویه لامبدا از نوع دلتا که در هند شناسایی شد هم بالاتر است. سازمان بهداشت جهانی همچنین میگوید شیوع این گونه از ویروس کرونا در چندین کشور بسیار زیاد بوده و روز به روز افراد بیشتری تا ماه ژوئن در دنیا به ویژه آمریکای جنوبی به آن مبتلا میشوند. در حال حاضر 26 کشور در گیر این ویروس هستند.
این موارد شامل شیلی، آرژانتین، پرو، اکوادور، برزیل و کلمبیا و همچنین ایالات متحده، کانادا، آلمان، اسپانیا، اسرائیل، فرانسه، انگلیس و زیمبابوه و غیره بود.
“آیا سویه لامبدا خطرناکتر است؟”
سازمان بهداشت جهانی و سایر ارگانهای بهداشت عمومی در تلاشند بفهمند که این سویه با سایر سویههای ویروس کرونا چه تفاوتهایی دارد اما آنچه که تاکنون مشخص شده این است که این سویه لامبدا مسریتر بوده و مقاومت بیشتری در برابر واکسنها دارد. البته علائم نوع لامبدا مانند سایر انواع ویروس کرونا گزارش شده است.