بر اساس اعلام نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا تهران، دقت تستهای پیسیآر برای تشخیص دلتا، خیلی زیاد نیست و باید بیشتر به علائم بالینی برای تشخیص بیماری توجه کرد.
در روز ۲۵ تیرماه، تلویزیون منوتو در صفحه اختصاصی خود در اینستاگرام نوشت: ویروس کرونای دلتا این قابلیت را دارد که بتواند تست «پیسیآر» فعلی را منفی نشان دهد.
دکتر مردانی، عضو ستاد مقابله با کرونا در گفتگوی تلفنی به فکتیار گفت: «تستهای پیسیآر، کرونای دلتا را نشان نمیدهد و تنها راه نشان دادن این نوع ویروس، روش «توالی ژنی» است. هزینه توالی ژنی حدود ۱۰ میلیون تومان است که وزارت بهداشت به صورت رندوم آن را از نمونهها انجام میدهد. نیازی نیست مردم آن را انجام دهند زیرا روش پیشگیری و درمان با سایر نوعهای کرونا یکی است.»
در همین راستا نادر توکلی معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در تهران در گفتگو با ایرنا در تاریخ ۱۵ تیر ۱۴۰۰ به شیوع دلتا کرونا در شهر تهران اشاره کرد و گفت: «دقت تستهای پیسیآر برای تشخیص دلتا، خیلی زیاد نیست و باید بیشتر به علائم بالینی برای تشخیص بیماری توجه کرد.
توکلی در ادامه افزود: علایم اولیه ویروس جهش یافته هندی موسوم دلتا، شبیه سرماخوردگی است و آبریزشبینی، گلودرد و احتقان بینی مهمترین علائم اولیه ابتلا به کرونای هندی به شمار میرود.
وی خاطر نشان کرد: با وجود اینکه شدت ابتلا و عفونت دلتا نسبت به ویروس انگلیسی بیشتر بوده و این ویروس مسریتر است، خوشبختانه مرگومیر بر اثر این جهش بیشتر نشده است.»
خبرگزاری تسنیم در تاریخ ۱۷ تیر ۱۴۰۰ هم به نقل از علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران در مورد کرونای دلتا، نوشت: در این نوع از کرونا ممکن است بیمار مبتلا باشد اما تست پیسیآر منفی باشد که از نکات مهم این ویروس است و گروههای سنی بیشتری مانند ۲۰ تا ۳۰ سال را آلوده میکند که آسیبپذیری بیشتری خواهند داشت.
بر اساس گزارش the irish times در تاریخ ۸ تیرماه ۱۴۰۰، تونی هولوهان (DR.Tiney Holohan) یکی از مدیران ارشد بهداشت عمومی ایرلند عنوان کرد: «نوع Delta در سنجشها یا آزمایشات غربالگری Covid-19 در حال حاضر قابل تشخیص نیست.»
همچنین دکتر آنتونی برسلین (Anthony Breslin)، مدیر بهداشت عمومی غرب ایرلند اعلام کرده است:
«تستهای پیسیآر نمیتواند به طور صددرصد این نوع از کرونا را تشخیص بدهد.»