کتاب مطالعات اجتماعی پایه نهم در سال تحصیلی (1400 – 99)، درباره مهار ویروس کرونا در کشور ایران مطالبی را به این شرح نوشته است که: «جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن امکانات و تجهیزات بهداشتی درمانی پیشرفته و کادر درمانی متخصص، دلسوز و پرتلاش، توانست جزء کشورهای برتر جهان در درمان بیماری کرونا باشد. این در حالی است که در برخی از کشورهای غربی حتی از پذیرش و درمان بیماران مسن نیز خودداری میشد.» در حال حاضر ایران نسبت به برخی از کشورهای جهان میزان کمی واکسیناسیون یعنی 13 درصد انجام داده است و در پیک پنجم شیوع بیماری قرار گرفته است.
عباس عبدی، فعال اصلاح طلب، در توییتر با انتشار یک عکس از کتاب مطالعات اجتماعی پایه نهم نوشت: «اول باور نکردم. خودم رفتم کتاب را دیدم. بیخود نیست که کتابهای تاریخ و اجتماعی و … منفورترین کتابیها نزد دانشآموزان هستند.»
در بررسی کتاب مطالعات اجتماعی پایه نهم (1400 – 99) در صفحه 52 با تصویری از محل بستری بیماران کرونایی نوشته است: «جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن امکانات و تجهیزات بهداشتی درمانی پیشرفته و کادر درمانی متخصص، دلسوز و پر تلاش، توانست جزء کشورهای برتر جهان در درمان بیماری کرونا باشد. این در حالی است که در برخی از کشورهای غربی حتی از پذیرش و درمان بیماران مسن نیز خودداری میشد.»
تصویر کتاب مطالعات اجتماعی پایه نهم (1400 – 99)
کتاب مطالعات اجتماعی برای سال تحصیلی (1401 – 1400) با کمی تغییر نسبت به کتاب سال گذشته درباره کرونا نوشته است: «جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن امکانات و تجهیزات بهداشتی درمانی پیشرفته و کادر درمانی متخصص، دلسوز و پر تلاش، توانست فعالیتهای بسیار خوبی را در مقابله با بیماری کرونا انجام دهد. این در حالی است که در برخی از کشورهای غربی حتی از پذیرش و درمان بیماران مسن نیز خودداری میشد.»
تصویر کتاب مطالعات اجتماعی پایه نهم (1401 – 1400)
در 23 دسامبر 2020 (3 دی 99)، سازمان بهداشت جهانی در یک گزارش نوشت: «در فوریه 2020 برخی از کشورها در حال مبارزه با COVID-19 بودند و پس از چین، ایران به عنوان یکی از اولین کشورهای همهگیر COVID-19 ظاهر شد و به سرعت از میزان عفونت سایر کشورها در آن زمان پیشی گرفت. مقامات بهداشتی که در این زمینه بسیار متفاوت از چین یا ایتالیا فعالیت میکردند، باید سریع به مهار آن فکر میکردند و برای طراحی روشهای تشخیص زودهنگام، استراتژیهای ارتباطی و سیاستهای قرنطینه اقدام میکردند.»
در تاریخ 17 مرداد، محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستاری کشور به تجارتنیوز میگوید: «پیش از کرونا در کشور کمبود پرستار داشتیم و حالا در شرایط کرونایی کمبود پرستار شدیدتر شده است. گرچه سعید نمکی، تاکنون بارها از فعالیت وزارت بهداشت دفاع کرده است و گفته از کشورهای دیگر برای او نامه فرستادند که چگونه کرونا را در این شرایط مدیریت کرده است، اما دبیرکل خانه پرستاری کشور میگوید با این وضعیت و عملکرد، نداشتن وزارت بهداشت بهتر است.گروهی در وزارت بهداشت تنها به دنبال کسب درآمد هستند. هنوز برای کرونا درمانی متصور نیست و راه آن پیشگیری با واکسیناسیون است. اما آن هم قطرهچکانی صورت میگیرد.»
شریفی مقدم میگوید: «در حال حاضر در پیک پنجم کرونا، بیمارستانها سه برابر میزان عادی بیمار بستری میکنند. آی سی یو ها در تمام بیمارستانها پر است و گاهی هر پرستار باید از چهار بیمار کرونایی مراقبت کند.»
وزارت بهداشت در آخرین گزارش از وضعیت بیماری کرونا در ایران تا تاریخ 5 شهریور، اعلام کرده است: «تاکنون ۱۷ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۴۸۳ نفر دز اول واکسن کرونا و ۷ میلیون و ۲۴۸ هزار و ۹۱۸ نفر نیز دز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۲۵ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۴۰۱ دز رسید. از 4 شهریور تا ۵ شهریور و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۶ هزار و ۲۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۷۹۹ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۸۶۹ هزار و ۴۱۴ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۷۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰۵ هزار و ۲۸۷ نفر رسید. در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
بر اساس آخرین آمار جهانی میزان واکسیناسیون کووید 19 ، به تاریخ 26 آگوست(4 شهریور) ایران تنها 13 درصد از جمعیت خود را واکسینه کرده است. در این آمار آمریکا با 74 درصد بیشتری میزان واکسیناسیون کووید 19 در جهان را دارد. پس از آن به ترتیب، اسپانیا، اروگوئه، شیلی، فرانسه و انگلستان بیشترین واکسن را تزریق کردهاند.