سایت ثبت سفارش استارلینک ایران، جعلی است و در ازای گرفتن بیتکوین از متقاضیان کلاهبرداری میکند.
کانال تلگرامی اهم اخبار در تاریخ 8 مرداد با انتشار یک فیلم از اخبار شبکه منوتو مدعی شده است، اینترنت ماهوارهای استارلینک در غرب کشور فعال شده است.
در گزارش مجله تخصصی pcmag به تاریخ 6 جولای 2021 (15 تیر 1400) آمده است: «کلاهبرداران از Starlink اسپیسایکس برای کلاهبرداری از کاربران ناامید اینترنت در ایران استفاده میکنند. مراقب وبسایتهای جعلی باشید که تظاهر به ارائه خدمات میکنند.»
تقاضای زیاد برای سیستم اینترنت ماهوارهای SpaceX در حال جذب کلاهبرداران برای استفاده از نیاز به پهنای باند سریع است. وبسایت Starlink که به زبان فارسی نوشته شده است در دامنه Starlinkiran [.] com راهااندازی شده که توسط کاربران در توییتر و Reddit مورد توجه قرار گرفته است. این سایت با ادعاهایی مبنی بر اینکه میتوانید برای نسخه بتا سرویس اینترنت سفارش دهید، ایرانیان را هدف کلاهبرداری قرار میدهد.این وب سایت یک کلاهبرداری است. برای عضویت در Starlink ، همان دامنه کلاهبردار از شما میخواهد که بیتکوین پرداخت کنید. ابتدا باید یک فرم را با نام، ایمیل، آدرس پستی و شماره تلفن خود پر کنید. سپس این سایت با یک ایمیل جداگانه نحوه پرداخت را پیگیری میکند.
در ادامه این سایت ادعا میکند: «پرداختها برای ایران کاملاً محرمانه از طریق بیتکوین انجام می شود!»
این فرایند با وبسایت رسمی Starlink در Starlink.com متفاوت است در سایت رسمی به شما امکان میدهد از کارت اعتباری برای ثبت سفارش خود استفاده کنید. وب سایت جعلی ایران استارلینک نیز سرویس اینترنت را 49 دلار در ماه و 249 دلار را برای ابزار مورد نیاز آن تعیین میکند که به طور قابل توجهی کمتر از 99 دلار در ماه، 499 دلار هزینه ابزار است.
تصویر سایت جعلی برای ثبت سفارش اینترنت استارلینک
تصویر سایت جعلی برای ثبت سفارش اینترنت استارلینک
در تماس تلفنی فکتیار با یک کارشناس آگاه با موضوع فناوری و اطلاعات در رابطه با این خبر، وی پاسخ داد: « این طرح در نقاط جهانی به صورت پایلوت اجرا شده است ولی اینکه تا چه زمانی فراگیر بشود و تا چه حد تا زمان فراگیری فاصله داریم و چه تعهداتی نسبت به کاربر و دولتها دارد فعلا مشخص نیست؛ در کشورهای مختلف هر کشوی حافظ سرمایهگذاریهایی است که در کشورش انجام شده است. هر کشوری به یک اپراتوری مجوز داده اینترنت آن کشور را تامین کند و در صورت اجرای طرح اینترنت ماهوارهای، اپراتورها ضرر میکنند. بر همین اساس کشورها نسبت به این اینترنت و به علت حفظ نظم بازار رقابتی و پرهیز از ایجاد انحصار حتما واکنش نشان میدهند. فعلا کشورها در حال رصد این ماجرا هستند و اتفافی رخ نداده است.»
به گزارش خبرگزاری مهر در تاریخ 12 تیر 1400، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، درباره اینترنت ماهوارهای گفت: « ما مقررات سرزمینی برای استفاده از اینترنتهای ماهوارهای داریم و هر شرکتی که میخواهد در کشور ما فعال شود باید از ما مجوز بگیرد و مطابق با حقوق بینالمللی آن را پیگیری میکنیم.»
فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی در برنامه آقای رییس جمهور رسانه پارسینه، دربارهی اینترنت ماهوارهای گفت: «پروژه اینترنت ماهوارهای قابل اجرا است و در حال حاضر آسمان تهران را پوشش میدهد؛ ولی برای استفاده از آن ابزاری مانند مودم مخصوص به قیمت 600 دلار و شارژ ماهانه 100 دلار لازم است که میتواند در مجتمعها نصب شود.»
سایت reviews.orj، در یک گزارش هزینه استفاده از اینترنت استارلینک را 499 دلار برای تهیه مودم و 99 دلار برای شارژ ماهیانه اعلام کرد.
خبرگزاری رویترز در تاریخ 25 ماه جون (4 تیرماه) با انتشار یک خبر به نقل از ایلان ماسک نوشت: « ما با موفقیت 1800 ماهواره را مستقر کردهایم و هنگامی که همه آن ماهوارهها به مدار عملیاتی خود رسیدند، پوشش جهانی مداوم خواهیم داشت، بنابراین باید در بازه زمانی سپتامبر باشد. اما پس از آن ما کارهای نظارتی داریم که باید به هر کشوری میرویم برای ارائه خدمات مخابراتی تأیید شویم.»
سایت رسمی استارلینک در صفحه ابتدایی خود اعلام کرده است: «Starlink درحال حاضر برای تعداد محدودی از کاربران در هر منطقه تحت پوشش و در دسترس است. سفارشات بر اساس اولویت و اولین خدمات انجام میشود.»
کریستین کوک، خبرنگار حوزه فناوریهای ارزان اینترنتی به تاریخ 30 جولای 2021 در یک مقاله بر اساس بررسیها نوشته است: «استارلینک هنوز در مراحل اولیه خود است، اینترنت ماهوارهای استارلینک در قسمت محدودی از ایالات متحده، کانادا و انگلستان، بتای عمومی (فقط دعوتنامه) را پشت سر میگذارد. استارلینک در حال حاضر تنها ارائه دهنده ماهواره نامحدود در ایالات متحده است و دادههای واقعا نامحدود و سریع را ارائه میدهد. اما، استارلینک مشکلات خود را دارد. علاوه بر در دسترس بودن محدود، خاموشیهای دورهای دارد. (به یاد داشته باشید استارلینک هنوز در مرحله بتا است.) هنوز ماهوارههای کافی برای برقراری ارتباط ثابت وجود ندارد. و اگرچه استارلینک ماهوارههای بیشتری را با سرعت زیاد پرتاب میکند ، اما یک سال یا بیشتر طول میکشد تا همه آمریکای شمالی بتوانند خدمات پیوسته (بدون وقفه) استارلینک را دریافت کنند.»
.