مدیر کل ارتباطات و رسانه حوزه هنری اعلام کرد برای بازنگری و تغییر سطح کیفی آموزش، فعالیت رشتههای هنرهای نمایشی هنرستان دختران سوره یک سال متوقف میشود. هنرستان دخترانه سوره تعطیل نیست و حتی در رشتههای سینما و گرافیک، ظرفیت پذیرش، بیشتر شده است. هنرستان مختلط نیست و فقط یک هنرستان وجود دارد که آن هم هنرستان دخترانه سوره است.
البته در این نامه آمده است که اگر مسئولان ناچار به وارد کردن واکسن مورد تایید کوواکس هستند، ضروری است دقیقا مشخص و اعلام شود که اولا واکسن از چه نوعی است (ویروس ضعیف شده یا پروتئین نوترکیب یا واکسن ژنی و …) و چه تعداد و چه زمانی و به عنوان محصول کدام کشور وارد خواهد شد.
صفحه رسمی تلویزیون منوتو در اینستاگرام در تاریخ ۱ شهریور ۱۴۰۰ با انتشار پستی به نقل از نماینده مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت نوشت:
“محمد جواد عسکری، نماینده داراب، در مخالفت با بهرام عیناللهی، وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: تناقضات را نگاه کنید. ایشان و دوستانشان امضا کردند که واکسن وارد نکنید، اما امروز میگویند هر جا به ما واکسن بدهد وارد میکنیم. ما از آقای رئیسی انتظار کابینه قوی داریم.”
پست اینستاگرامی تلویزیون منوتو به نقل از نمانیده مردم داراب در مجلس
خبرگزاری ایلنا در تاریخ ۱ شهریور ۱۴۰۰ با انتشار خبری نوشت:
محمدجواد عسکری، نماینده داراب، در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز ۱ شهریور مجلس طی سخنانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سخنانی گفت: نمایندگان عزیز، انتخاب همه وزرا مهم است؛ اما انتخاب وزیر بهداشت و درمان حیاتی است؛ چرا که با جان مردم نمیتوان با تساهل برخورد کرد.
وی افزود: دوستان عزیز، ما یک وزیر معمولی برای شرایط عادی نمیخواهیم؛ امروز مساله اول کشور کرونا است و وزارت بهداشت در هر تصمیمی که در ستاد ملی مقابله با کرونا گرفته میشود، نقش آفرین است و تصمیمسازی میکند. حتی در برخی موارد به طور مستقل عمل میکند؛ برخی اختیارات فراتر از قانون اساسی است و اعتبارات ویژه به این وزارتخانه اعطا شده است.
نایبرئیس کمیسیون کشاورزی در ادامه بیان کرد: در برنامههای وزیر پیشنهادی مانند گذشته تقلید از سازمان بهداشت جهانی است با آن همه کشتههایی که در کارآزمایی بالینی داشتیم، دیده میشود. اکنون وزارت بهداشت اعلام میکند ۵ هزار میلیارد برای رمدسیور هزینه کردیم اما اکنون اثربخشی آن زیرسوال است.
وی ادامه داد: شما تناقضات را نگاه کنید! ایشان و دوستانشان امضا کردند که واکسن وارد نکنید اما امروز میگویند هرجا به ما واکسن بدهد وارد میکنیم. ما از آقای رئیسی انتظار کابینه قوی داریم.
سایت خبری رویداد ۲۴ نیز در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۴۰۰ با انتشار گزارشی از وزیر پیشنهادی بهداشت نوشت:
“پزشک مخالف واردات واکسن کرونا در راه وزارت بهداشت/بهرام عین اللهی کیست؟”
بخشی از این گزارش به شرح ذیل میباشد:
دی ماه ۱۳۹۹، ۲۵۰۰ پزشک از جمله بهرام عیناللهی در نامهای خطاب به دولت روحانی خواستار جلوگیری از واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی به کشور شدند.
در این نامه، پزشکان امضاکننده واکسنهای ژنتیکی مانند واکسن mRNA تولید شرکت فایزر و مادرنا را دارای عوارض ناشناخته و گاه «جبران ناپذیر» خواندهاند که «ابهامات جدی و قابل تأمل در خصوص سیر اعطای تاییدیههای رسمی» به آنها وجود دارد.
عیناللهی به همراه افرادی نظیر علیرضا مرندی و علیرضا زاکانی در این نامه مدعی شدهاند که «مسئولین سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای تایید برخی از این واکسنها از سوی مسئولین کاخ سفید شدیدا تحتفشار قرار گرفتهاند.»
در بخش دیگری از این نامه، دولت روحانی از مشارکت در مرحله آزمایش بالینی واکسنهای انگلیسی و آمریکایی منع شده و گفته شده «آیا سادهانگاری نیست که جان و سلامتی مردم عزیزمان را به عنوان نمونه آزمایشگاهی، برای آزمایش و بررسی کارایی واکسن بر روی یک جمعیت خاص، در اختیار سازندگان واکسن آمریکایی یا انگلیسی قرار دهیم؟»
امضاکنندگان نامه از دولت روحانی خواستهاند ورود واکسن از سه کشور آمریکا، انگلیسی و فرانسه را ممنوع کند.
آنها به همین ممنوعیت هم اکتفا نکردهاند و در بخش دیگری از نامه تاکید کردهاند که دولت باید «مراقبت کند که واکسنهای تولیدی این کشورها و هر گونه واکسن تولید شده از سوی مراکز غیرقابل اعتماد، به واسطهگری کشور ثالث نیز وارد کشور نشود.»
بهرام عیناللهی به همراه ۲۴۹۹ نفر دیگر سازوکار توزیع عادلانه واکسن در جهان را هم زیر سوال برده و گفته ماهیت کوواکس«مورد شبهه و مشکوک به ارتباط با جریانات کاملا مسئلهدار بینالمللی» است و نباید از این سازوکار نیز واکسنی خریداری شود.
نامه ۲۵۰۰ پزشک خطاب به دولت روحانی جهت خرید واکسن
خبرگزاری دانشجو در تاریخ ۲۳ دی ۱۳۹۹ خبری با عنوان “نامه سرگشاده ۲۵۰۰ پزشک، استاد و اعضای هیئتعلمی دانشگاههای علوم پزشکی به روحانی/ نوع واکسن وارداتی مشخص شود” متن این نامه را بهصورت کامل منتشر کرده است:
جناب آقای دکتر روحانی
با عرض سلام
ضمن تقدیر و تشکر از زحمات همکاران پرتلاشمان در نظام سلامت و تلاشهای جنابعالی، با توجه به اهمیت موضوع “واکسن کرونا” اینجانبان جمعی از اساتید و اعضای هیئتعلمی دانشگاههای علومپزشکی کشور مواردی را در این خصوص متذکر میشویم:
۱- همانگونه که مستحضر هستید، بیماری کرونا به عنوان یک بیماری نوپدید، به طور مداوم علائم و عوارض جدیدی از خود نشان میدهد، به همین قیاس واکسن آن به خصوص واکسنهای نسل جدید یعنی واکسنهای ژنتیکی ( مانند واکسن mRNA تولید شرکت فایزر، مادرنا و …) میتواند، عوارض ناشناخته و گاه جبرانناپذیری به جای بگذارد و هنوز حتی زمان لازم برای مشخص شدن کامل عوارض کوتاهمدت این واکسنها نیز سپری نشدهاست؛ ملاحظه میفرمایید که در کشورهای سازنده اینگونه واکسنها اعم از آمریکا و انگلیس نیز، علیرغم شروع واکسیناسیون برای برخی گروههای پرخطر و کادر درمانی، بسیاری از افراد با وجود وضعیت وخیم و رکوردشکنی آمار مرگ و میر، به دلیل همین شبهات و عوارض احتمالی حاضر به تزریق واکسنهای مذکور نیستند.
۲- به گفته متخصصان ژنتیک پزشکی، با توجه به نوظهور بودن واکسنهای نسل سوم یا ژنی، هنوز نمیتوان از احتمال ایجاد عوارض جانبی بلندمدت مانند ایجاد تغییرات اپیژنتیکی در سلولهای بدن انسان توسط آنها، مطمئن بود، چرا که هنوز مطالعات بلندمدت چندساله در خصوص اینگونه واکسنها انجام نشده است.
۳- ابهامات جدی و قابل تأمل در خصوص سیر اعطای تاییدیههای رسمی به واکسنهای تولیدی شرکتهای آمریکایی وجود دارد، چنانکه حتی به اذعان رسانههای آمریکایی، مسئولین سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای تایید برخی از این واکسنها از سوی مسئولین کاخ سفید شدیدا تحتفشار قرار گرفتهاند که این شرایط، لزوم اتخاذ احتیاط عاقلانه را بیش از پیش گوشزد میکند.
۴- آیا منطقی است، از کسانی که داروهای ضروری مورد نیاز بیماران کشور ما (مانند بیماران پروانهای، بیماران سرطانی و …) را به بهانه تحریمهای ظالمانه، از ملت ایران دریغ کردهاند و حالا به ناگهان دلسوز مردم ما شدهاند – واکسن به صورت هدیه و خیریه دریافت شود؟
آیا سادهانگاری نیست که جان و سلامتی مردم عزیزمان را به عنوان نمونه آزمایشگاهی، برای آزمایش و بررسی کارایی واکسن بر روی یک جمعیت خاص، در اختیار سازندگان واکسن آمریکایی یا انگلیسی قرار دهیم، آن هم دولتهایی که طی چند دهه اخیر به انحاء مختلف اثبات کردهاند که کمترین حرمتی برای سلامت و جان ایرانیان قائل نیستند؟
۵- تجربه تلخ داروهای بیاثر و ناکارآمدی که به عنوان نسخه شفابخش کرونا طی ۱۰ ماه اخیر، میلیاردها دلار به جیب شرکتهای دارویی ریخت و اتفاقا تاییدیه FDA آمریکا و یا WHO را نیز داشت، ثابت کرد نباید مقهور هیاهو و سیاهبازیهای جریانات به ظاهر علمی و مافیای دارویی شد.
۶- با در نظر گرفتن خطاهای علمی احتمالی به ویژه در مواقع اضطراری و تعجیل در ساخت این واکسن ها، وجود تردید جدی در مورد کارایی واکسن های تازه به بازار آمده در مقابل جهشهای مکرر ویروس کرونا، وجود ابهام در خصوص بازه ایمنیزایی واکسن و نیز مجهول بودن عوارض درازمدت این واکسنها علاوه بر عوارض فوری که تاکنون نشان دادهاند (اعم از موارد فوت احتمالی و یا ابتلا به عوارض گوناگونِ گزارش شده)؛ موثر و ایمن بودن واکسنهای فوق زیر سوال است. امروزه بیوتروریسم امری خیالی و ذهنی نیست؛ نظر به اینکه شواهد مسلم عینی از این شیطنتها و نیز تست محصولات دارویی و واکسنها در کشورهای آفریقایی و جهان سوم نیز وجود دارد.
۷- ایران در حوزه پزشکی و محصولات دارویی جایگاه بالا و سابقه درخشانی در صنعت تولید واکسن دارد. با توجه به ابهام در بازه ایمنی القائی تمامی واکسنهای کرونا و احتمال احتیاج به تکرار واکسن، تولید واکسن ایرانی، برای پوشش نیاز بالای جمعیت داخلی یک ضرورت است و علاوه بر ایجاد افتخار و غرور ملی، میتواند زمینه صادرات و فروش به بخشی از جمعیت جهان را هم داشته باشد.
۸- تحریمها به هر حال یک واقعیت تلخ عینی است و تا قبل از فرمایشات مقام معظم رهبری نیز، در مسیر انتقال ارز و یا در اولویت قرارگیری ایران در لیست خرید واکسن، موانع جدی وجود داشته است؛ فلذا تلاش های ارزندهی دانشمندان و محققان داخلی باید بیش از گذشته مورد حمایت قرار گیرد.
در پایان از حضرتعالی انتظار میرود علاوه بر اعلام ممنوعیت ورود واکسن از سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه – که به لطف دقت و تدبیر حکیمانه مقام معظم رهبری- مقرر شد، مراقبت بفرمایید که واکسنهای تولیدی این کشورها و هر گونه واکسن تولید شده از سوی مراکز غیرقابل اعتماد، به واسطهگری کشور ثالث نیز وارد کشور نشده و برخی واکسنهای مربوط به ساز و کار کوواکس نیز که ماهیت مورد شبهه و مشکوک به ارتباط با جریانات کاملا مسئلهدار بینالمللی دارد، خریداری نشود.
اگر مسئولان ناچار به وارد کردن واکسن مورد تایید کوواکس هستند، ضروری است دقیقا مشخص و اعلام شود که اولا واکسن از چه نوعی است (ویروس ضعیف شده یا پروتئین نوترکیب یا واکسن ژنی و …) و چه تعداد و چه زمانی و به عنوان محصول کدام کشور وارد خواهد شد.
امید است به فضل الهی، تدابیر عالمانه و همگرایی ملی و به دور از فضاسازیهای سیاسی دشمنان خارجی و ساده اندیشیهای برخی از عوامل داخلی، مسئله واردات، تولید و توزیع واکسن کرونا به مطلوبترین وجه ممکن انجام گیرد.
ا- دکتر سید علیرضا مرندی
۲- دکتر علیرضا زاکانی
۳- دکتر زهره الهیان
۴- دکتر حسینعلی شهریاری
۵- دکتر حسین قناعتی
۶- دکتر بهزاد عین اللهی
7- دکتر بهرام عین اللهی-
8-دکتر حسن ابوالقاسمی
۸- دکتر ناصر سیم فروش
۹- دکتر شهرام علمداری
۱۰- دکتر علی اکبر زینالو
۱۱- دکتر محمدرضا کلانتر معتمدی
۱۲- دکتر محمد رئیس زاده
۱۳- دکتر زهرا شیخی مبارکه
۱۴ دکتر فاطمه محمد بیگی
۱۵- دکتر محمد اسماعیل اکبری
۱۶- دکتر علیرضا منافی
۱۷- دکتر عباس مسجدی
۱۹- دکتر سید علی ریاض
۲۰- دکتر محمد میرزا بیگی
۲۱- دکتر شکیبا محبی تبار
۲۲- دکتر محمد تقی حلی ساز
۲۳- دکتر علیرضا جلالی
۲۴- دکتر نفیسه حسینی یکتا
۲۵- دکتر محمد ودود حیدری
۲۶- دکتر محمد جواد کبیر
۲۷- دکتر حسینعلی غفاری
۲۸- دکتر جعفر اصلانی
۲۹- دکتر فروردین ایمانیه
۳۰- دکتر جمال اخوان مقدم
۳۱- دکتر احمد شجاعی
۳۲- دکتر مصطفی نادری
۳۳- دکتر شهرام صیادی
۳۴- ۳۵- دکتر داریوش ابطحی
۳۶-دکتر علی اصغر باقر زاده
۳۷- دکتر سهراب سلیمی
– دکتر حمیدرضا خانکه
۳۸- دکتر سید محمد پاک مهر
۳۹- دکتر احمد جوانمرد
۴۰- دکتر مسعود مسلمی
۴۱- دکتر حسن براتی
۴۲- دکتر مجتبی باروت کوب
۴۳- دکتر مجید احمدی
۴۴- دکتر محمد رضا رزاقی
۴۵- دکتر حسین کولیوند
۴۶- دکتر علی دباغ
۴۷- دکتر عصمت باروتی
۴۸- دکتر محمد مهدی امیدیان
۴۹- دکتر خلیل کملاخ،
۵۰- دکتر جلیل کلانتر هرمزی
۵۱- دکتر اصغر اخوان
۵۲- دکتر شعبان مهرورز
۵۳- دکتر عباس عبادی
۵۴- دکتر محمد سعید غیاثی
۵۵- دکتر حامد طهماسبی
۵۶- دکتر اردشیر تاج بخش
۵۷- دکتر سید مسعود داودی
۵۸- دکتر سید هاشم دریا باری
۵۹-دکتر حسین صمدی نیا
۶۰- دکتر حسن گودرزی
۶۱- دکتر ابراهیم متولیان
۶۲- دکتر حسین لشکر دوست
۶۳- دکتر نعمت اله جنیدی
۶۴- دکتر سلیمان احمدی
۶۵- دکتر زهره سادات میرمقتدایی
۶۶- دکتر علی نمکی
۶۷- دکتر سعید بینات
۶۸- دکتر احمد اسفندیاری
۶۹- دکتر سلیمان حیدری
۷۰- دکتر حمیدرضا جوادزاده
۷۱- دکتر علی طاهر نژاد
۷۲- دکتر علی محمد زادگان
۷۳- دکتر هادی خوش محبت
۷۴- دکتر حسین جعفری
۷۵- دکتر سعید قاضی پور
۷۶- دکتر افشین پاکجو
۷۷- دکتر حسین زارع زاده
۷۸- دکتر امین سهرابی
۷۹- دکتر سعید سقا حضرتی
۸۰- دکتر بهزاد تدین
۸۱- دکتر محمود صمد پور
۸۲- دکتر علی رمضانخانی
۸۳- دکتر عباس هنردوست
۸۴- دکتر نرجس قربانی
۸۵- دکتر طاهره زائری
۸۶- دکتر صفیه محبی تبار
۸۷- دکتر مریم عباسی
۸۸- دکتر علی نصیری
دکتر ابوالفضل خوشی
۸۹- دکتر مریم فرخ آشتیانی
۹۰- دکتر سید محمد حسن صادقی
۹۱- دکتر فخری اللهیاری، نورولوژیست
۹۲- دکتر طاهره مریدی سرخانی
۹۳- دکتراکرم عاشوری، پزشک
۹۴- دکترنیره پارچه باف
۹۵- دکتر فاطمه اقبالیان
۹۶- دکتر کاظم فروتن
۹۷- دکتر سحر صفتی
۹۸- دکتر مجید اصغری
۹۹- دکتر محمد محقق
۱۰۰- دکتر رسول چوپانی
۱۰۱- دکتر غلامرضا کرد افشاری
۱۰۲- حمیدرضا فضلی
۱۰۳- محبوبه اعلمی
۱۰۴- دکتر مرضیه امیرابادی اصفهانی
۱۰۵- دکتر سحر منصوری
۱۰۶- دکتر سمیه مخبر
۱۰۷- دکتر اعظم مختاری
۱۰۸- زهرا حاجی صادقی
۱۰۹-؛معصومه انتظاری
۱۱۰- معصومه فتاح
۱۱۱- نیره احسان دوست
۱۱۲- دکتر مرضیه کاظمی
۱۱۳- دکترسیدجوادحسینی نژاد
۱۱۴- دکتر مریم شابرم
۱۱۵- دکتر طیبه کرمی
۱۱۶- دکتر معصومه باقری
۱۱۷- دکتر اسدالله آب نیکی
۱۱۸- دکتر سید محمد طباطبایی نژاد
۱۱۹- دکتر نغمه رزاقی
۱۲۰- دکتر علیرضا جناب زاده
۱۲۱- دکتر مصطفی بهجتی
۱۲۲- دکتر فرهاد جعفری
۱۲۳- دکتر صدرالله محمودی
۱۲۴- دکتر فرامرز میرزاآقایی
۱۲۵- دکتر زهرا طاهریان
۱۲۶- دکتر زهرا عبادی
۱۲۷- دکتر جلالی طلب
۱۲۸- دکتر حلیمه سادات عربی مقدم
۱۲۹- دکتر بتول خیاط زاده پزشک
۱۳۰- دکتر خدیجه حاتمی
۱۳۱- دکترملیکه دلجو
۱۳۲- لیدا فقیه نصیری
۱۳۳- دکتر اکرم کریمی
۱۳۴- دکتر حسین روازاده
۱۳۵- دکتر محمدرضا معینی
۱۳۶- دکتر مریم علینقی زاده
۱۳۷- دکتر حسین خطیبی
۱۳۸- دکتر فاطمه کاراندیش
۱۳۹- دکتر عسگر اکبری
۱۴۰- دکتر شکوفان علیزاده
۱۴۱- دکتر ابوالفضل علیایی
۱۴۲- دکتر رحمت فتحعلی باغنی
۱۴۳- دکتر علی معماری
۱۴۴- دکتر عباس نصوری
۱۴۵- دکتر هدیه هراتی
۱۴۶- دکتر فاطمه دانش فر
۱۴۷- دکتر محمود سپهریان
۱۴۸- دکتر محمدعلی سرلک
۱۴۹- دکتر عباس سعادتمندی
۱۵۰- دکتر سیدجلال سید
۱۵۲- دکتر کبیر سیدی قاضی جهانی
۱۵۳- دکتر رقیه شاهقلی
۱۵۴- دکتر حبیب شعبانی
۱۵۵- دکتر آیلار شکیبا
۱۵۶- دکتر اسماعیل صادقی پور گوغری
۱۵۷- دکتر محمدمهدی صالحی فر
۱۵۸- دکتر علی امیری
۱۵۹- دکتر مهشید ایرانی
۱۶۰- دکتر محمدرضا باباخان
۱۶۱- دکتر سعیده پاک زاد
۱۶۲- دکتر فاطمه پیر حیاتی
۱۶۳- دکتر لیدا جراح
۱۶۴- دکتر بهروز جلالی ندوشن
165-سید عبدالعلی موسوی زاده
166- سید سعید اسماعیلی صابر
167-دکتر سید محمد سیادتی
168- رسول پورحکیم رضایی
169- سید عبدالعلی موسوی زاده
170- دکتر حسین لشکر دوست
171- دکتر احمد وثوقی مطلق
182- دکتر کورش یوسفی
183- دکتر سید جواد پورنقی
184- دکتر مهدی نیکخواه
185- دکتر ابوالفضل شیردل
186- دکتر مریم خرّمی
187- مطهره سادات موسویان
188- دکتر حسین فرزانه
189- دکتر مهدیه فلامرزی
190- دکتر زهرا امامی
191- مهدیه پوریزدان پناه
192- مریم السادات پاک نژاد
و ۲۵۰۰ تن از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور.
دکتر بهرام عیناللهی، متولد ۱۳۳۷ شهرستان سراب، متخصص چشمپزشکی، فوق تخصص قرنیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
رئیسجمهور، دکتر بهرام عینالهی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.
گفتنی است نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی چهارشنبه ۳ شهریور ماه ۱۴۰۰ با ۲۱۴ رای موافق، ۵۵ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع، دکتر بهرام عیناللهی را به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت سیزدهم انتخاب کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر به تاریخ ۴ شهریور ۱۴۰۰، بهرام عیناللهی، در جلسه ستاد تسریع در واردات واکسن کرونا در وزارت امور خارجه، گفت: واکسیناسیون اولویت اصلی ما در وزارت بهداشت است.
وی افزود: آمادگی کامل داریم تا واکسنهای تأیید شده را با همکاری دستگاهها و وزارتخانهها وارد کنیم و برای این همکاری هیچ محدودیتی نداریم.