نتیجه بررسی | درست: گزاره مورد بررسی درست است و خطای فاحشی ندارد.
متاسفانه مهرداد بابایی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان البرز، در تاریخ 31 مرداد 1400 گفته: این طور نیست که واکسنها در ایجاد ایمنی تفاوت محسوسی با هم داشته باشند و اثربخشی آنها نزدیک به هم است؛ برای مثال واکسن سینوفارم و فایزر تفاوت چندانی ندارند. این در حالی است که سایت بهداشت جهانی نشان میدهد اثر بخشی واکسن فایزر 95 درصد و واکسن سینوفارم 79 درصد است.
صفحه رسمی تلویزیون منوتو در اینستاگرام با انتشار پستی در تاریخ 31 مرداد 1400 نوشت:
مهرداد بابایی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: این طور نیست که واکسنها در ایجاد ایمنی تفاوت محسوسی باهم داشته باشند و اثربخشی آنها نزدیک به هم است؛ برای مثال واکسن سینوفارم و فایزر تفاوت چندانی ندارند.
پست اینستاگرامی تلویزیون منوتو از زبان سخنگوی ستاد مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی البرز
خبرگزاری فارس در تاریخ 31 مرداد 1400 با انتشار خبری نوشت:
سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان البرز با اشاره به اینکه اثربخشی واکسنهای کرونا به هم نزدیک هستند، گفت: ایمنی واکسنهای کرونا حداقل ۸۰ درصد است؛ با این تفاسیر نوع واکسن دریافتی تفاوتی ندارد و این ایجاد ایمنی در افراد است که حائز اهمیت است.
این مقام مسئول در پاسخ به اینکه ایمنی واکسنهایی که تزریق میشود چقدر با هم تفاوت دارد، اظهار کرد: شاید واکسنی در سنین خاصی اثربخشی بیشتری داشته باشد؛ ولی این طور نیست که واکسنها در ایجاد ایمنی تفاوت محسوسی با هم داشته باشند و اثربخشی آنها نزدیک به هم است؛ برای مثال واکسن سینوفارم و فایزر تفاوت چندانی ندارند.
بابایی یادآور شد: واکسن آنفولانزا را در نظر بگیریم که گاها با ازدحام مراجعین مواجه هستیم، ۷۰ درصد ایمنی در افراد ایجاد میکند این درحالی است که ایمنی واکسنهای کرونا حداقل ۸۰ درصد است؛ با این تفاسیر نوع واکسن دریافتی تفاوتی ندارد و این ایجاد ایمنی در افراد است که حائز اهمیت است.
سایت رسمی myacare که به ارائه مطالب در حوزه سلامت و بهداشت میپردازد در گزارشی که در تاریخ 24 آگوست 2021 منتشر کرده است، به مقایسه واکسنهای کویید 19 پرداخته است.
ترجمه بخشی از این گزارش که به توضیح اثربخشی واکسنهای فایزر و سینوفارم پرداخته به شرح ذیل میباشد:
اثربخشی سینوفارم: این شرکت (سینوفارم) اعلام کرده است که براساس یک آزمایش که شامل 31000 داوطلب بود، واکسن سینوفارم 79 درصد موثر است .
اثربخشی فایزر: واکسن فایزر 95 درصد در پیشگیری از عفونتهای کرونایی موثر است و واکسن بیخطری است و عوارض جانبی جدی ایجاد نمیکند. این دادهها بر اساس یک مطالعه بالینی است که بیش از 43000 نفر را درگیر کرده است . مطالعات جدیدتری که پس از تأیید انجام شد، تأثیر مشابهی را نشان داد.
مقایسه واکسن های کووید_19 توسط سایت myacare
همچنین سایت بهداشت جهانی نیز با انتشار یک گزارش در خصوص دانستنیهای لازم در مورد واکسن سینوفارم نوشته:
واکسن سینوفارم چقدر موثراست؟
یک کارآزمایی بزرگ فاز ۳ در چند کشور نشان داده است که 2 دوز تزیق شده، که در فاصله 21 روز تجویز میشوند، دارای اثر 79٪ در برابر عفونت علامتی SARS-CoV-2 ؛ 14 روز یا بیشتر پس از دوز دوم است.
این سایت در گزارش دیگری در خصوص واکسن فایزر نوشته است:
واکسن فایزر چقدر موثر است؟
واکسن Pfizer BioNTech علیه COVID-19 دارای 95٪ اثر در برابر عفونت علامتی SARS-CoV-2 است.