نتیجه بررسی | درست: گزاره مورد بررسی درست است و خطای فاحشی ندارد.
شرکت فرانسوی مریو، فرآوردههای خونی را وارد ایران و چند کشور دیگر مثل، آلمان، ایتالیا، آرژانتین، عربستان، عراق و… کرد و باعث شد تا بیماران هموفیلی زیادی در این کشورها به اچآیوی مثبت مبتلا شوند.
در برنامه سیاسی بین سطور شبکه افق به تاریخ ۱۱ شهریور ماه در دقیقه ۲:۴ به خونهای آلوده وارد شده از فرانسه اشاره شد که حاوی ویروس ایدز بوده و با انتشار قسمتی از فیلم سخنرانی رهبر انقلاب، مدعی شد ایدز اولینبار توسط فرانسه و به واسطه خونهای وارداتی برای بیماران هوفیلی به کشور وارد شد.
خبرگزاری ایسنا در تاریخ ۱۱ آذر ۹۶ نوشت: «ماجرای بیماران هموفیلی که در دو دوره، قربانی فرآوردههای خونی وارداتی و داخلی آلوده شدند. در یک دوره، شرکت فرانسوی «مریو»، فرآوردههای خونی را وارد ایران و چند کشور دیگر مثل، آلمان، ایتالیا، آرژانتین، عربستان، عراق و… کرد و همین کافی بود تا بیماران هموفیلی زیادی در این کشورها به اچآیوی مثبت مبتلا شوند و در دوره دوم، فرآوردههای خونی داخلی بود که به دلیل نقص فنی در ویروسزدایی دستگاه، هپاتیت سی را به جانشان انداخت. پرونده، نزدیک به یک هزار و ٩٠٠ شاکی داشت و احمد قویدل، مدیرعامل کانون هموفیلی ایران، یکی از کسانی بود که سالها پرونده آنها را دنبال کرد. به گفته او، کل بیماران مبتلا به ایدز مربوط به بیماران هموفیلی ثبتشده در این پرونده، ۱۹۳ نفر بودند که ۱۳ نفر از آنها یعنی ٩ همسر و ٤ فرزند بیمار از خانوادههای آنها به شمار میرفتند.»
وبسایت رسمی رهبر انقلاب در تاریخ ۱۹ دی ۹۹ در متن سخنرانی منتشر شده رهبر که درباره واردات واکسن کرونا صحبت کرده بودند، آمده است: «به فرانسه هم من خوشبین نیستم، علّتش هم این است که سابقهی آن خونهای آلوده را اینها دارند.»
در پانویس این جمله رهبر در انتهای متن سخنرانی آمده است: «در دههی شصت، انستیتو «مریو» متعلّق به فرانسه، فاکتورهای انعقادی خون را که آلوده به ویروس اچآیوی بودند، به ایران صادر نمود. در اثر استفاده از این خونها تعداد قابل توجهی از بیماران هموفیلی به این ویروس مبتلا شده و جان خود را از دست دادند.»
خبرگزاری میزان به تاریخ ۶ تیر ۹۵ دراین رابطه نوشت: «به دنبال روشن شدن این موضوع که منشا آلودگی فرآوردههای خونی به ویروس HIV در پرونده موسوم به هموفیلیها، خارجی بوده است سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۸۷ طرح شکایت علیه شرکت فرانسوی صادرکننده فاکتورهای خونی آلوده به ایران را در دستور کار قرار داد؛ اما از آن زمان تاکنون شکایت ایران از این شرکت فرانسوی به نتیجهای نرسیده است.»
در گزارش سایت خبری rfi فرانسه، به تاریخ ۲۸ جولای ۲۰۱۵ ( ۶ مرداد ۱۳۹۴) آمده است: «خون آلوده از مرکز ملی انتقال خون فرانسه باعث کشته شدن صدها نفر از فرانسویها شد و تحقیقات رسمی نشان داد که مقامات ارشد بهداشتی با وجود اطلاع از آلودگی به این بیماری، دستور ادامه استفاده از عامل لخته شدن خون را دادهاند. حتی پس از ممنوعیت عرضه، خون آلوده همچنان به کشورهای خارج از فرانسه، از جمله ایران صادر و باعث عفونت و مرگ صدها نفر شد. فابیوس، به همراه جورجینا دوفوکس، وزیر امور اجتماعی سابق و ادموند هرو، وزیر بهداشت سابق فرانسه، در سال ۱۹۹۹ به قتل عمد متهم شدند. فابیوس و دوفوکس بعداً تبرئه شدند.»
علیرضا ناجی، رئیس مرکز ویروسشناسی بیمارستان مسیح دانشوری، به تاریخ ۱۳ شهریورماه، در پیامی به فکتیار گفت: «قبل از ورود خونهای آلوده از فرانسه، ویروس ایدز در کشور وجود داشت ولی در کتب رسمی اولین ورود ایدز را همراه با خونهای وارداتی از فرانسه ذکر کردهاند چون مستندات رسمی برای اثبات وجود ایدز قبل از آن موجود نیست.»
مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز کشور، به تاریخ ۱۳ شهریورماه در مصاحبه با فکتیار گفت: «در زمان جنگ هیچ خونی وارد کشور نشد و تنها فرآوردههای خونی برای بیماران هموفیلی از فرانسه وارد شد. در آن زمان به دلیل ناشناخته بودن ویروس ایدز، مردم راههای پیشگیری را نمیدانستند و آزمایش آن در کشور وجود نداشت. سازمان بهداشت جهانی، تستهای ویروس ایدز را در اختیار ایران قرار داد و قرار شد بر روی کارگران جنسی، معتادین با سرنگ مشترک، خونهای اهدا شده توسط مردم و بیماران هموفیلی، این آزمایش انجام شود. نتیجه آن شد که در هیچ گروهی جز چندنفر از بیماران هموفیلی ویروس ایدز دیده نشد و بر همین اساس گفته میشود اولین بار ایدز توسط فرآوردههای خونی فرانسه وارد کشور شده است.»