کاربری در توییتر ادعا کرده بود که خیلی از ایرانیها برای پناهندگی آلمان و دریافت اقامت، دینشان را عوض کردند.
طبق قانون مربوط به پناهندگی که سال ۱۹۵۳ در ژنو تصویب شد، پناهنده کسی است که به دلیل ترس از آزار و اذیت به دلایل نژادی، مذهبی، ملیت، عضویت در یک گروه اجتماعی خاص یا عقیده سیاسی نمیخواهد به کشورش برگردد.
از راههای زیادی میتوان در یک کشور پناهنده شد و یکی از انواع پناهندگی، پناهندگی مذهبی است. اما پس از پناهنده شدن هیچ قانونی وجود ندارد که پناهندگان را ملزم کند که مسیحی شوند. طبق قانون کنوانسیون ژنو، افراد آزاد هستند هر دینی داشته باشند و اگر فردی به علت عقاید مذهبی، در کشورش تحت تعقیب قرار بگیرد، میتواند به کشوری امن پناهنده شوند. نکته این جاست که طبق همین قانون هیچ الزامی برای تغییر دین پناهندگان وجود ندارد و کشور مبدا باید با پناهندگان مانند اتباع خودش رفتار کند و آنها را درانتخاب دین آزاد بگذارد. (تصویر زیر)
در ایران تغییر دین ازاسلام به ادیان دیگر مجازات سنگینی دارد، بنابراین عدهای از پناهندگان ایرانی برای دریافت اقامت از این موضوع استفاده میکنند. آنها به عنوان پناهنده مذهبی درخواست میدهند و اعلام میکنند قصد دارند مسیحی باشند تا به این وسیله بتوانند در کشورهای دیگر اقامت بگیرند. عدهای از این افراد مدتی در کلیسا فعالیت مذهبی میکنند و غسل تعمید میکنند. همانطور که پیشتر ذکر کردیم در تغییر دین اجباری نیست اما شانس بیشتری برای دریافت اقامت به پناهندگان میدهد.
طبق بررسیها فکتیار هیچ قانونی مرتبط با الزام تغییر دین در قوانین مهاجرت فدرال آلمان وجود ندارد و این امر کاملا اختیاری است. علاوه بر اینها آمار دقیق از تعداد افرادی که از این روش پناهندگی گرفتهاند در دست نیست.
بنابراین ادعای فوق نیمه نادرست چون عدهای از افراد از این روش استفاده میکنند دلیلی بر اجباری بودن تغییر دین نیست.