چندی پیش کاربری در توییتی عنوان کرد که کاهش سرعت اینترنت باعث تاخیر پروازها در فرودگاه اهواز شده است. مشاور وزیر ارتباطات در صفحه شخصی خود در توییتر ادعا کرد که انجام عملیات پروازی، به اینترنت وابسته نبوده و در بستر امن داخلی ایرلاین انجام میشود.
هماهنگیهای لازم برای عملیات پرواز از طریق اینترنت انجام میشود
طبق تماس فکتیار با خلبان اسکندری، از خلبانان شرکت هواپیمایی آسمان، مشخص شد ادعای مشاور وزیر ارتباطات نیمه نادرست است. هماهنگیهای پرواز از طریق اینترنت و دسترسی به سایتهای بینالمللی صورت میگیرد و اختلال در آن باعث ناهماهنگی در روال پرواز میشود.
قبل از انجام عملیات پروازی چندین مرحله وجود دارد که همه آنها با اتصال به اینترنت انجام میشود. دیسپچرها مسئولیت بررسی شرایط پرواز اعم از وضعیت جوی، مسیرهای پروازی، ارتفاع پرواز، موارد اضطراری و … را به عهده دارند. اطلاعات لازم برای پرواز توسط دیسپچرها از سایتهای بینالمللی جمعآوری میشود و در قالب یک sky plan (مسیر هوایی) از طریق اینترنت برای خلبان ارسال میشود. همچنین خلبان نیز باید مدارک پرواز را با اینترنت برای دیسپچرها ارسال کند. تمام این ارتباطات از طریق اینترنت انجام میشود.
خلبان اسکندری در گفتوگو با فکتیار گفت: « تمامی مراحل ارتباط با دیسپچرها با اینترنت انجام میشود. خیلی وقتها برای بررسی شرایط مقصد از اینترنت شخصی هم استفاده میکنیم». او در پاسخ به این سوال که آیا شبکه ارتباطی آفلاین مجزا برای ارتباط و هماهنگی وجود دارد، گفت: «تمام این ارتباطات انلاین و از طریق اینترنت انجام می شود. معمولا مخابرات خطوط اینترنتی مجزایی برای فرودگاه در نظر میگیرد؛ همچنین برخی شرکتهای هوایی مکاتباتی انجام میدهند تا دسترسی بیشتری به اینترنت پیدا کنند، چون لازم است به سایتهای خارجی متصل باشند اما شبکه ارتباطی مجزا نداریم».
او در خصوص تاثیر سرعت اینترنت بر عملیات پرواز هم گفت: «به هرحال تمام این ارتباطات در بستر اینترنت صورت میپذیرد و اختلال در وضع اینترنت و سرعت آن باعث تاثیر مستقیم در روال عملیات و تاخیر در پرواز میشود.»
علت تاخیر پرواز فرودگاه اهواز نقص سیستم ILS بوده است
طبق گزارش مهر به نقل از سیدکریم حسینی، نماینده اهواز، علت تاخیرهای فرودگاه اهواز نقص سیستم ILS این فرودگاه بوده است.
در مصاحبه فکتیار با یکی از دیسپچرهای شرکت آسمان، مشخص شد این سامانه مسیر فرود هواپیما در باند را بررسی میکند و از طریق امواج رادیویی به گیرندهای که در هواپیما وجود دارد ارسال میکند. در واقع برای استفاده از ILS به طور مستقیم به اینترنت احتیاجی نیست؛ اما برای هماهنگی سیستم ناوبری هواپیما، باید تمام اطلاعات مربوط به پرواز جمعآوری شود و در سامانههای بینالمللی ثبت شود.
وی در ادامه عنوان کرد در چندماه اخیر سرعت اینترنت کاهش داشته و حتی در روزهایی اینترنت بکآپ هم قطع شده که همین امر تاثیر مستقیم بر عملیات پرواز دارد.